Cum să cumperi inteligent un aspirator – aspecte care trebuie luate în considerare!

porszivo-vasarlas

KATTINTS és válassz több száz porszívó közül!

CLICK AICI si alege ce ti se potriveste dintr-o oferta variata de aspiratoare!

Alegerea unui noi aspirator probabil pare o sarcina banală, dar în momentul în care începi să analizezi ofertele, caracteristicile sau multitudinea de producători, vei realiza ca procesul poate deveni copleşitor.

În prezent sunt pe piață numeroase atât de multe aspiratoare încât în momentul în care trebuie să cumpărăm unul nou, nu este simplu să decidem care să fie partenerul nostru pentru asigurarea curățeniei. Dacă pe vremuri oamenii se bucurau că au un aspirator simplu, capabil să aspire praful și să ușureze astfel activitățile de curățenie, astăzi un dispozitiv are funcții diverse. Unul aspiră într-un mod, celălalt în alt mod, unele sunt recomandate pentru podele, altele pentru covoare, unele funcționează pe bază de apă, altele cu aspirare ”uscată”-dar care este cel mai mult și ce anume să luăm în considerare pentru a decide de care avem nevoie?

Situația este similară ca și în cazul altor dispozitive: nu trebuie să cumpărăm în ideea că ceea ce este bun pentru vecin sau ceea ce acesta laudă este bun și pentru noi, ci trebuie să luăm în considerare propriile nevoi când alegem dintre oferte. De aceea se întâmplă, evident, în cazul în care cerem ajutorul vânzătorului din magazin, ca acesta să ne pună diverse întrebări, dar nu întreabă niciodată ce fel de dispozitiv are vecinul nostru. Lăsând glume deoparte, este într-adevăr important să ne pregătim în anumite chestiuni, pentru că astfel vom putea avea un aspirator mai bun și decât cel vecinului. Să vedem așadar, cum putem cumpăra inteligent un aspirator.

CLICK AICI PENTRU O GAMA VARIATA DE ASPIRATOARE!

Caracteristicile unui aspirator bun.

 

Indiferent de aspirator, este bine să cunoaștem câteva caracteristici bune. Acest lucru ne ajută să alegem dintre două aspiratoare care par corespunzătoare, sau să studiem oferta în așa fel încât viitorul nostru aspirator să aibă cât mai multe însușiri.

Un aspirator bun are un sac pentru praf suficient de mare, sau un rezervor încăpător dacă este vorba despre un sistem pe bază de apă. Acest lucru înseamnă că are o capacitate mare, nu trebuie schimbat des sau curățat, fiind astfel mai comodă utilizarea. Este o caracteristică foarte simplă, dar foarte importantă pe termen lung. Dacă vedem două aspiratoare excelente, care diferă doar în funcție de mărimea sacului pentru praf, evident merită să îl alegem pe acela care are sacul mai mare. Un alt element important este țeava. Se vorbește destul de puțin despre acest aspect, iar în multe cazuri este greu de decis care dispozitiv este mai bun și care merită cumpărat. În cazul țevii, este bine să fie suficient de elastică și să poată fi îndoită ușor pentru că astfel scad șansele să se rupă sau să se fisureze. Țevile fabricate din materiale mai tari se pot deteriora odată cu trecerea anilor și la un moment dat ne putem confrunta cu faptul că un dispozitiv care a funcționat normal își pierde din puterea de aspirare. De acest aspect se leagă și cel referitor la capul țevii aspiratorului. Merită să alegem un aspirator care permite atașarea mai multor capete de aspirare, căci nu este totuna pe care îl folosim pentru covor, parchet sau suprafață din piatră.

Una dintre cele mai importante caracteristici, pe baza căreia vom decide ce aspirator alegem, este puterea în sine. Dispozitivele cu o putere mai mică sunt în general mai ieftine și mai reduse ca dimensiuni, dar acestea sunt corespunzătoare în primul rând pentru curățarea unor suprafețe mai mici, unde nu este necesară o putere mare de aspirare. Pentru o casă mai mare, în care sunt și covoare groase, merită să alegem un aparat cu o capacitate mai serioasă, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că și dispozitivul trebuie să fie mai mare. Datorită tehnologiilor de vârf actuale, se poate ascunde o putere destul de mare și sub un înveliș mai mic, dar acest lucru are și prețul de rigoare, în condițiile formei compacte și a dezvoltărilor tehnologice folosite. Dacă este importantă dimensiunea redusă și puterea mare, merită să alegem un astfel de dispozitiv.

Este foarte avantajos dacă aspiratorul are un filtru HEPA, care garantează că praful din dispozitiv nu ajunge înapoi în aer. Un aspect important pe care îl uităm în general și ne dăm seama doar la prima utilizare este cel referitor la lungimea cablului de alimentare. Merită să luăm în considerare acest lucru, deoarece este destul de supărător când trebuie să schimbăm mereu prizele în care conectăm aspiratorul în momentul folosirii. Totodată, o chestiune esențială este și cea legată de tipul roților, de ușurința cu care poate fi manevrat aspiratorul sau de existența unui strat protector din cauciuc.

Acestea sunt cele mai importante caracteristici, pe baza cărora putem alege inteligent un aspirator. Să vedem în continuare care sunt avantajele și dezavantajele aspiratoarelor cu sac pentru praf și celor cu rezervor pentru apă.

Este mai bun aspiratorul cu sac pentru praf sau cel cu rezervor?

Este greu de răspuns la întrebarea dacă este mai bun aspiratorul cu sac pentru praf sau cel cu rezervor, în condițiile în care este vorba despre o chestiune de nevoi individuale și de gust. Astăzi, ambele oferă soluții tehnice corespunzătoare, mai ales că și în cele cu sac sunt introduse filtre care împiedică în mod eficient praful să ajungă înapoi în aer. La început acest lucru a reprezentat o problemă, dar în zilele de azi nu mai există motive de îngrijorare datorită filtrelor excelente. În cazul dispozitivelor cu rezervor, filtrarea este asigurată prin intermediul apei și astfel praful aspirat nu poate ajunge înapoi în aer și nu se va depune din nou pe mobilă sau covoare.

Tehnologia pe bază de sac pentru praf este cunoscută de toată lumea, dar în prezent ne întâlnim cu multe tipuri de produse de acest gen. Sunt aspiratoare în cazul cărora trebuie golit sacul pentru praf – evident că este mai bine să facem acest lucru sub cerul liber, spre marea bucurie a vecinilor – dar sunt și saci de unică folosință, care trebuie înlocuiți mereu. Există și saci din material textil, care pot fi și spălați și care reprezintă o soluție igienică și prietenoasă cu mediul.

În momentul cumpărării aspiratorului merită să verificăm dacă primim și un sac suplimentar (în cazul celor cu saci de unică folosință) sau dacă trebuie să cumpărăm suplimentar și cât costă acestea. Acest lucru presupune costuri suplimentare din când în când. În cazul aspiratoarelor cu rezervor pentru apă trebuie să știm că acestea trebuie curățate după fiecare utilizare, ceea ce pentru unii poate să pară o muncă neplăcută și inutilă, însă nu este așa… Dacă nu curățăm rezervorul, praful poate să rămână în interior, ceea ce nu este benefic pentru diverse componente ale aspiratorului, iar apa murdară rămasă în rezervor devine sursa unor mirosuri neplăcute.

Ambele dispozitive au avantaje și dezavantaje, dar ținând cont de aspectele de mai sus, legate de ce anume trebuie să luăm în considerare în momentul cumpărării unui aspirator, alegerea va fi, poate, mai simplă.

CLICK AICI PENTRU O GAMA VARIATA DE ASPIRATOARE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *