Alegerea prăjitorului de pâine. Ce fel de aparat să alegi?

toast

 

Prăjitorul de pâine reprezintă, cu puțină exagerare, un echipament de bază în bucătărie, mulți apreciind micul dejun pregătit cu ajutorul acestuia. Alegerea prăjitorului de pâine perfect nu este însă o sarcină ușoară și de aceea merită luarea în considerare a celor mai importante aspecte.

 

Gama de produse este și în adevăratul sens al cuvântului una colorată și de aceea trebuie analizat acest aspect încă înainte de a alege aparatul. Înainte de toate trebuie luate în considerare dimensiunile, pentru că există diferențe semnificative în acest sens între produse. Dacă avem puțin spațiu în bucătărie sau pe pupitrul de gătit, este indicat să alegem mai degrabă un aparat cu o formă îngustă. Nu ar trebui însă să facem prea multe compromisuri, pentru că aparatul trebuie să fie corespunzător pentru prăjirea diverselor produse de panificație, pâine și baghete.

 

Al doilea aspect important este cel al materialului cu care este acoperit. Există mai multe versiuni de utilizare a materialelor de producție, de la plastic, inox, până la oțel. Materialul exterior poate reprezenta un etalon pentru calitate, dar lucrurile pot sta și invers în anumite cazuri. Având în vedere faptul că metalele sunt excelente conductoare de căldură, se poate întâmpla ca la anumite aparate de calitate slabă să se deformeze și învelișul. De aceea, recomandăm ca în cazul aparatelor cu înveliș metalic, să acordați prioritate celor fabricate de unii producători mai cunoscuți.

 

Important poate fi și materialul elementului de încălzire: Producătorii folosesc des elemente din nichel-crom. Avantajul acestora este că umiditatea alimentelor nu are efect de corodare asupra lor, respectiv că sunt capabile la o excelentă transmisie a căldurii.

 

În zilele noastre toate produsele sunt fabricate și în varianta smart. De ce ar fi excepții în cazul prăjitoarelor de pâine? Putem alege aparate care sunt prevăzute cu panouri de afișaj și dispozitive de reglare a căldurii digitale. De la avertizorul sonor și până la butonul de stop, găsim de toate, doar trebuie studiată oferta. Putem găsi aparat care arde și diverse forme pe pâine. Copiii adoră acest lucru!

GĂSIŢI AICI OFERTA NOASTRĂ PENTRU PRĂJITOARE DE PÂINE

 

Merită să spunem câteva cuvinte și despre manevrabilitatea acestor aparate. Vorbim în general despre așa-numitul lift de pâine, care trage felia de pâine prin intermediul unui sistem cu arcuri. Printre aparatele mai scumpe găsim soluții prin care același lucru este asigurat prin intermediul unui sistem minuscul cu motor. În final, să verificăm dacă prăjitorul de pâine dispune de sertar detașabil pentru firimituri, respectiv dacă acesta poate fi curățat ușor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *