Espressoare cafea automat

Rezultate: 72

Espressoare cafea automat 

Oare ați putea renunța la gustul desăvârșit al cafelei? Multe persoane nu ar face pentru nimic în lume! Dar din lipsă de timp din când în când trebuie să sară peste acest capitol.

Noi vă propunem o soluție în cazul crizei de timp. Espressoarele de cafea automate sunt proiectate tocmai pentru această situație! Espressoarele sunt renumite deoarece sunt aparate care prepară cafea la cea mai înaltă calitate. Probabil va fi singurul aparat din bucătărie care în fiecare dimineață va fi pornit și folosit cu încredere.

Espressoarele de cafea pot fi semi-automate sau automate. Cele semi-automate nu înseamnă că nu este un aparat complet și nu poate duce sarcina până la capăt, înseamnă doar că anumite operațiuni, cum ar fi alimentarea cu apă sau măcinarea cafelei, trebuie făcute manual de utilizator.

În contrapartidă, cele automate nu au nevoie de intervenția utilizatorului de nici un fel. Procesul de preparare a cafelei este destul de complicat la acest aparat. Aparatul are rezervor pentru cafea boabe, rezervor pentru apă, unele modele rezervor pentru lapte. Un espressor performant are mai multe sortimente de cafea pe care poate să le prepare. În funcție de cafeaua care a fost selectată de utilizator, mașina pornește procesul de fabricație, macină o cantitate potrivită de cafea boabe, și presează într-un filtru. Între timp, în vaporizator se încinge apa și este ridicată presiunea la parametrii necesari. Filtrul de cafea este spălat de vaporii de apă fierbinte și se produce picurarea. Dacă a fost setată o cafea cu cremă de lapte va fi adăugată și o cantitate potrivită de lapte sub presiune pentru a realiza amestecarea perfectă.

Dacă vă gândiți să achiziționați una din modelele disponibile în comerț, merită să vă uitați la niște parametrii de bază pentru a selecta aparatul potrivit pentru nevoile personale.

Primul parametru și cel mai important este puterea aparatului. Dacă luăm în considerare că această putere absorbită se compune din încălzitor, motorul râșniței de cafea , cât puterea compresorul de presiune, puterea ar trebui să situeze peste 1500 de wați.

Rezervorul de apă este bine să fie cât mai voluminos, dar sub nici o formă să nu fie sub 1 litru. Consumul de apă pentru o cafea este între 100-150 ml în funcție de sortimentul ales, ca urmare 1 litru ajunge aproximativ pentru 8-10 cafele.

Un espressor de cafea automat trebuie să aibă câteva funcții de siguranță și semnale luminoase de avertizare la golirea rezervorului de apă sau de cafea. Din cauza presiunii și a evaporării forțate a apei, conductele și orificiile aparatului se înfundă foarte repede cu impuritățile decantate din apă. Este binevenit dacă are aparatul o funcție de decolmatare când conductele sunt spălate sub mare presiune.