Blendere

Rezultate: 128

Blendere

Atât de mult se vorbește despre alimentație sănătoasă încât toată lumea din România a devenit curioasă ce se ascunde în spatele vorbelor. Mulți dintre noi s-au hotărât de nenumerate ori că trec la alimentație sănătoasă, dar unii și-au retras candidatura după ce au văzut cât de multe sacrificii trebuie să facă.

Alimentația sănătoasă presupune consumarea multor alimente bogate în fibre, vitamine și minerale. Cel mai simplu se poate realiza acest lucru prin consumarea pireurilor, sucurilor, fresh-urilor făcute din legume și fructe proaspete.

Cei care au trecut pe acest gen de alimentație cu siguranță cunosc blenderele. Un blender este acel aparat electrocasnic de bucătărie care poate realiza cu ușurință aceste sucuri, pireuri atât de gustoase. Principiul de funcționare este foarte simplu. Are două părți importante, una fixă în care este un motor electric, care angrenează un arbore și una mobilă care este fixată pe partea fixă al aparatului realizând un contact ferm cu arborele rotativ. Partea mobilă conține un cuțit care are o mișcare rotativă la turație foarte mare.

Sunt două tipuri de blendere în producție la momentul actual, manual, numit și blender vertical și blender robot, care are cuțitul încorporat într-un vas.

Blenderele de mână sunt foarte asemănătoare cu mixerele, singura diferență este că accesoriul care se rotește nu poate fi schimbat și are viteză de rotație mult mai mare. Cuțitul este solidar cu aparatul și în general se comercializează fără vas. Aceste aparate sunt de putere mică, nu dau rezultate bune la alimente mai tari și sâmburoase. Însă se pot curăța ușor, nu ocupă loc, se pot depozita în sertare.

Blenderele cu vas sunt deja ceva mai sofisticate din punct de vedere constructiv. Sunt echipate cu vase de diferite dimensiuni în care se prepară direct amestecul de alimente. În general au puterea motorului de peste 300 wați, dar nu reprezintă o raritate nici aparatele cu motoare de peste 1000 wați. Normal un astfel de aparat are mai multe trepte de viteze, crescând treptat viteza de rotație a cuțitului. Cu cât are mai multă putere și trepte de viteze, cu atât mai eficient se poate folosi aparatul în bucătărie. Unele echipamente au și butoane turbo care accelerează pentru câteva secunde cuțitul la viteze forate mari, măcinând practic orice.

Dacă intenționați să achiziționați un astfel de ajutor în bucătărie, merită să vă uitați la câteva aspecte care nu sunt chiar atât de evidente la prima vedere. Un aspect foarte important este materialul din care este confecționat aparatul și vasul. Cam toate blenderele sunt făcute din plastic lucios cu excepția a câtorva variante mai scumpe. Important este să fie destul de solid ca să reziste la vibrațiile produse în timpul exploatării. Vasul de mixare este recomandat să fie din plastic dur, dar care să fie ușor de curățat, să reziste la căzături, zgârieturi. Încă un lucru important! Cuțitul să fie obligatoriu din oțel inoxidabil sau titan pentru o rezistență și fiabilitate lungă.