BLACK FRIDAY

Nu rata oferta din a doua repriză – mai multe produse, reduceri şi mai mari! Vizualizare

Mixere de mana

Rezultate: 46

Mixere de mana

În bucătărie toate ajutoarele sunt binevenite, numai gospodinele pot spune cât de bine venite sunt aparatele de bucătărie. Un mixer de mână ales cu grijă poate ușura activitatea de zi cu zi, oferind rapiditate, precizie și calitate.

Dar tot așa, unul ales greșit poate oferi multe bătăi de cap și mulți nervi. Din această cauză este bine ca cel care hotărăște achiziționarea unui astfel de produs să parcurgă niște etape de verificare al aparatului.

Chiar la început trebuie să vă informăm că sunt mai multe categorii de mixere de mână. Cele destinate bucătăriilor obișnuite sunt cele de uz general sau semi-profesionale. Bineînțeles, nimeni nu interzice să  căutați un aparat din gama profesională, dar trebuie să fiți conștienți că prețul acestor ustensile sunt proporționale cu performanțele lor.

Între seria uzuală și semi-profesională la aceste aparate nu există mare diferență, eventual în calitatea materialelor din care este confecționat mixerul. Un mixer de mână semi-profesional garantat va avea o carcasă din oțel inoxidabil datorită normelor impuse de standardele sanitare. Acest lucru nu avantajează prea mult, mărind considerabil greutatea aparatului, care nu este un lucru bun când trebuie să ții în mână zeci de minute. Dar aceste aparate tocmai pentru asta dispun de un suport metalic care ajută să fie ținute în poziția dorită.

O caracteristică importantă după care orice utilizator ar trebui să se orienteze la alegerea mixerului de mână este puterea motorului. Un motor slab nu va învârti cu destulă putere accesoriile din mixer, deci nu va avea efectul necesar, va dura mult mai mult omogenizarea, sau chiar nu se va întâmpla deloc. Mixerele de mână din oferta comercianților vin cu puterea motorului între 150-450 wați. Cu motoare mai slabe sunt destinate amestecării cremelor, maionezelor, albușului de ouă, nu se pretează deloc la aluaturi, mai ales nu mărunțirea fructelor sau legumelor.

Aceste aparate de obicei au mai multe trepte de viteze pentru a putea regla turația cu care se rotesc accesoriile. Cele mai bune sunt acelea care au 5-6 trepte, dar cu siguranță veți avea nevoie de cel puțin 3 trepte. Sub acest număr nu este recomandată achiziționarea. Mai nou, la unele aparate a apărut și o treaptă de viteză turbo. Acesta introduce un surplus de putere, dar trebuie ținut minte că modul turbo nu poate fi utilizat timp îndelungat, fiindcă va arde motorul aparatului.

Un mixer de mână de obicei este destinat amestecării rapide a diferitelor alimente, dar nu este o raritate să aibă și alte facilități cum ar fi mărunțire sau măcinare. Pentru aceste facilități în mixer trebuie schimbate accesoriile cu care să efectueze job-ul. Un mixer de mână este mai valoros dacă poate face mai multe lucruri și are și accesoriile necesare incluse pentru acestea. Dacă aparatul are și un buton rapid de ejectare pentru interschimbarea ușoară a accesorii atunci este și mai bine!