Roboţi bucătărie

Rezultate: 120

Roboţi bucătărie

Când cineva se apucă serios de gătit în bucătărie își dă seama cât de mult contează ajutorul aparatelor electrocasnice de bucătărie. Dar totodată constată că după ce își termină treaba rămâne un dezastru de nedescris, zeci de aparate și ustensile murdare, durează ore în șir curățarea și punerea la loc. Cei care fac asta zi de zi aleg, în locul mai multor aparate de bucătărie, să fie deserviți de un robot de bucătărie care are toate funcțiile necesare încorporate într-un singur aparat.

Drept, este o investiție mai mare și sunt anume lucruri care nici acest aparat nu poate rezolva, dar are avantajul că este eficient, ușor de curățat și ocupă locul unui singur aparat.

Când vă decideți să dotați bucătăria cu un robot de bucătărie, merită să analizați mai multe aspecte. În prima fază trebuie să vă așezați și să creați o listă cu cele mai importante sarcini pe care aparatul va trebui să le rezolve. Gândiți-vă în acest moment și la viitor, luați în calcul dacă vor mai fi modificări pe parcurs în ceea ce privește numărul de persoane pe care trebuie să deservească aparatul.

Un robot de bucătărie, cum spune și numele, este un echipament robotizat, cam toate sarcinile le poate efectua singur, fără intervenția utilizatorului sau cu mici intervenții. Dar haideți să trecem în revistă ce poate să facă majoritatea aparatelor de acest fel: toacă carne, legume, sâmburoase, mărunțește tot feluri de alimente, răzuiește, feliază, taie cuburi, frământă, mixează, bate aluatul, stoarce citrice și nu în ultimul rând are și funcție de blender.

Dar trebuie să știți că nu toate aparatele au funcțiile înșirate mai sus, unele, din considerente de costuri, sunt eliminate. Logic, nu toată lumea are nevoie de pregătirea aluatului sau stoarcerea citricelor și pentru asta au fost lăsate la o parte la realizarea robotului. Deci în concluzie, trebuie să alegeți un aparat care este apropiat de modul de lucru în bucătăria proprie.

Să nu uitați de aspectele tehnice când achiziționați robotul de bucătărie! Fiind un aparat foarte solicitat, are nevoie de putere. Cu cât este mai puternic motorul, cu atât mai repede va termina sarcina. Dar aici trebuie să amintim că va fi un consumator important în bucătăria Dvs., obligatoriu să verificați să fie încadrat într-o clasa energetică superioară.

Trebuie să fiți foarte atenți și la aspectul de siguranță în exploatare. Robotul de bucătărie va fi un aparat instalat pe blatul de lucru, va fi foarte greu și ineficient să demontați zilnic. Ca urmare, vor avea acces și copiii la acest aparat. Pentru acest aspect este binevenit să fie prevăzute cu sisteme de blocare și de siguranță specifice.

Dacă am ajuns la acest capitol este bine să vorbim și despre nivelul de zgomot produs de aparat. Fiind o mașinuță foarte solicitată și având foarte multe sarcini la care se vor crea vibrații, este bine de știut înainte cumpărare la ce nivel de zgomot trebuie să așteptați. Nivelul de zgomot suportabil ar fi undeva la 80 de decibeli.