Masini de tocat carne

Rezultate: 21

Masini de tocat carne

Munca în bucătărie nu este întotdeauna plăcută, mai ales pe timpul verii, când oricum sunt aproape 40 grade Celsius, numai puțină muncă fizică mai lipsește.  Dar gospodinele și ajutoarele lor nu au ce face, trebuie să gătească indiferent de anotimp și vreme!

Tocarea cărnii a fost și rămâne o discuție pe muchie de cuțit, în mod general se presupune că carnea este mai gustoasă dacă este proaspătă. Pentru asta gospodinele toacă carnea în propria bucătărie. Însă acest lucru presupune un efort fizic destul de mare și multe dintre ele apelează la ajutorul unui bărbat din casă să efectueze această muncă.

Dar nu în toate cazurile este nevoie să fie deranjată o persoană puternică din casă. Acest job poate fi preluat cu ușurință de o mașină de tocat carne, care rezolvă problema rapid. Un astfel de aparat este destinat exclusiv pentru tocare, dar bineînțeles nu numai carne poate toca, schimbând câteva accesorii poate mărunți și alte alimente fără probleme.

Ca să vă venim în ajutor în alegerea unui astfel de aparat electrocasnic vă înșirăm câteva caracteristici specifice la care merită să fiți atenți.

Prima ar fi puterea motorului. Logic, inima mașinii de tocat carne este un motor electric. Acest motor de obicei are puterea de peste 600 wați, dar unele modele pot ajunge și la 2000 de wați. Cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai repede va termina treaba! Nu trebuie să vă alarmați că va consuma enorm de mult dacă are motorul mai puternic, fiindcă un aparat cu putere nominală mai mare va termina mai repede procesul de tocare, deci timpul de funcționare este mai scurt, consumul va fi la fel, poate mai puțin.

Un alt element important după care obligatoriu trebuie să vă orientați este materialul din care este realizat aparatul. Bineînțeles, o structură metalică va fi mult mai rezistentă la vibrații, mărind considerabil fiabilitatea aparatului. Nu este de lepădat nici greutatea mai mare, fiindcă mărește stabilitatea mașinii de tocat. Reprezintă avantaj dacă mașina de tocat are cleme de fixare sau ventuze pentru mărirea stabilității și siguranției în exploatare.

O mașină de tocat carne este dezvoltată și destinată prelucrării cărnii, dar asta nu exclude posibilitatea ca acest aparat să nu poate fi utilizat și la alte treburi din bucătărie. În ultima vreme aceste mini utilaje sunt echipate cu accesorii pentru umplerea cârnațului, pentru presarea roșiilor. În afară de aceste facilități, mașina de tocat în general este echipată și cu site cu găuri diferite și cuțite de mărunțire diverse. Cu aceste accesorii gospodina va putea să mărunțească legume, fructe și alte alimente care îi sunt necesare.

Să nu uităm să amintim funcțiile specifice ale mașinii de tocate carne. Deseori carnea se blochează și tocătorul se învârte în gol. În aceste cazuri este foarte binevenită funcția revers al motorului, care va inversa rotirea spiralei de împingere din aparat. Sunt aparate care au mai multe trepte de viteze, funcție foarte potrivită când tocați legume și fructe.