Grătare electrice

Rezultate: 136

Grătare electrice

Tuturor ne place să ieșim la iarbă verde, abia așteptăm să intre primăvara în pâine și să organizăm prima ieșire. Gustul specific al grătarului de fiecare dată ne confirmă  că ar fi fost păcat să stăm în casă.

Dar știați că nu trebuie neapărat să ieșiți la iarbă verde să vă bucurați de bucatele pregătite pe grătar? Aveți o soluție mai simplă și asta fără să vă chinuiți cu făcutul focului!

Cumpărarea unui grătar electric vă aduce mai multe avantaje în casă. În primul rând puteți să vă bucurați de gustul desăvârșit al grătarului chiar în bucătărie, în al doilea rând obțineți un aparat cu care puteți găti foarte repede mâncăruri fripte fără a fi nevoie de foc, fără să fiți nevoiți să vă deplasați de acasă. Singurul lucru de care aveți nevoie la această operațiune este o priză de curent și bineînțeles alimentele pe care vreți să le pregătiți.

Dar înainte de achiziție merită luate în vizor câteva dintre caracteristicile pe care e bine să cunoașteți. Cel mai bun grătar electric este acela care nu arde alimentele, carnea sau legumele nu se lipesc de suprafața lui, precum ulterior gătirii nu ia o zi întreagă curățarea lui. Acest aparat nu folosește flacăra deschisă, energia termică este generată de un filament electric învelit în materiale ceramice. Plita este confecționată din metale ușoare, de obicei din aluminiu, dar sunt variante și din fontă.

Suprafața grătarului ideal trebuie să fie acoperită cu material antiaderent (teflon) astfel ca alimentele să nu se lipească. Forma plitei poate să fie tip grilă, sau alte forme, dar important este ca să nu aibă caneluri mici, că vor fi greu de curățat ulterior. Grătarul obligatoriu trebuie să aibă canal de scurgere pentru grăsimi.

Dacă aparatul va fi folosit pentru gătirea mâncărurilor în cantități mai importante, familie numeroasă sau cerc de prieteni numeroși, trebuie ales un model cu plită de dimensiune mare, peste 50 cm, ca dintr-odată să încapă zeci de porții la pregătit.

Temperatura ideală de prăjire a cărnii este între 150-200 grade Celsius. Orice plită poate realiza această temperatură, dar pentru a fi posibil de utilizat și pentru legume sau fructe pregătite la grătar, merită căutat un model cu reglarea temperaturii și la temperaturi mai mici. În orice caz, este foarte important să alegeți un aparat cu minime elemente de siguranță, blocaj al butonului de pornire contra copiilor, avertizare luminoasă a plitei conectate pentru a preveni eventualele accidentări involuntare.

Și să nu uitați, grătarul electric va fi folosit undeva în casă, ar fi tare neplăcut dacă din cauza cablului de alimentare ar trebui să-l așezați într-o poziție incomodă. Nu în ultimul rând, alegeți un aparat pe care îl puteți ridica fără dificultate, care va fi ușor de manevrat în timpul curățirii.  Este un avantaj major dacă întreg aparatul se poate demonta ușor pentru o curățare și depozitare mai facilă.