BLACK FRIDAY

Nu rata oferta din a doua repriză – mai multe produse, reduceri şi mai mari! Vizualizare

Sandwich-maker & waffe

Rezultate: 96

Sandwich-maker & waffe

Oare vă este cunoscută situația când dimineața nimic nu se merge? Deseori în viața noastră se instalează o criză acută de timp. Din păcate dimineața nu mai avem timp nici măcar de o mâncare, nu să ne așezăm în liniște și să consumăm o cafea sau un ceai în sânul familie. Păcat!

Dar măcar unii încearcă să ne rezolve unele probleme. Fiindcă cea mai importantă mâncare este micul dejun, trebuie obligatoriu să consumăm ceva. Cei mai mulți nu dau atenție acestui aspect deși este atât de simplu să pregătești un sandwich. Dezvoltatorii de aparate electronice mici de bucătărie au înțeles această nevoie și ne-a pus la dispoziție aparatul de făcut sandwich-uri calde. Acest aparat este invenția bucătăriei moderne și a fost împrumutat din fast-food-uri. Prima utilizare a lor a fost reîncălzirea sandwich-urilor, dar ulterior și-au dat seama că cu același aparat ar putea fi pregătite diferite feluri de mâncare care necesită încălzire, prăjire.

Aparatele moderne de pregătire de sandwich-uri calde au o acoperire de teflon ca mâncarea să nu se lipească de suprafețele calde. Astfel nu există pericolul de lipire a ingredientelor care se topesc și curg afară, putând fi ușor îndepărtate cu un dispozitiv din lemn sau plastic. Marea majoritate a aparatelor de făcut sandwich-uri sunt alcătuite din două plite încălzite electric care se pot închide. Cu închiderea celor două plite mâncarea din interior se presează și vine într-un contact strâns cu plitele electrice, care radiază cu unde termice. Temperatura de funcționare a plitelor este limitată la 180-200 grade Celsius și sunt prevăzute cu termocuple care deconectează și conectează instalația de la curent.

Sunt sandwich-maker-uri mai performante la care plita din teflon este interschimbabilă. Plitele au diferite forme și pot fi folosite și la pregătirea altor mâncăruri decât sandwich-uri.

În această gamă de aparate merită amintite, ca o dezvoltare a sandwich-maker-urilor, mașinile de făcut wafe. Wafe este un fel de plăcintă originală din zona vest europeană, cel mai cunoscut fiind în Franța și Belgia. Principiul de funcționare al aparatului este identic cu cel a sandwich –maker-urilor, diferența fiind plitele electrice. Fiindcă aluatul pentru wafe este moale, aproape curge, cavitatea creată în plita inferioară este mai mare și are formă de farfurie. Închizând cele două fețe ale plitei aluatul se presează și se coace în câteva secunde. Unele aparate de făcut wafe au termostat reglabil pentru a putea controla mai bine temperatura la care se face coacerea aluatului, unora le plac mai arse, alții preferă mai moale.

Plita aparatului are un strat de material antiaderent, ca să fie evitată lipirea aluatului. Este important de știut că acest aparat nu se poate întoarce în timpul coacerii, existând riscul de a curge aluatul din tava de coacere.