Prajitoare de paine

Rezultate: 127

Prajitoare de paine

Peste tot se vorbește de alimentație sănătoasă și nici unde nu se pomenește de pâine. Deși nu este mâncarea cea mai sănătoasă, noi românii o consumăm cu plăcere și să recunoaștem, foarte puțini dintre noi am fi dornici să abandonăm idea de a consuma pâine.

Dacă tot am ajuns la acest capitol, trebuie să vă spunem că nici alte popoare nu renunță așa ușor la obiceiurile formate de-a lungul anilor. Probabil primul om  care a mâncat o pâine prăjită a fost un amărât care nu a știut ce să facă cu felia de pâine uscată rămasă din zile mai bune. Dar nu el a fost singurul!

Prăjirea pâinii la micul dejun este un obicei nobil pe meleagurile Britanice, dar nici în Franța nu este o surpriză să fie inclusă în meniu. Just, nu se mănâncă zeci de felii, ci 1-2 bucăți.

Fiind atât de iubită de oameni, dezvoltatorii s-au gândit că trebuie să inventeze un aparat care face rapid procesul de preparare a pâinii prăjite. Dacă vă uitați pe rafturile magazinelor de electrocasnice, veți observa că prăjitorul de pâine este un aparat foarte simplu și există zeci de variante din care ați putea să alegeți.

Bineînțeles că acest aparat, fiind atât de simplu, se consideră un fel de consumabil, unii chiar fac schimb cu un aparat nou din cauza că are un design mai deosebit.

Mare lucru nu trebuie să știți despre prăjitorul de pâine când vă gândiți să-l achiziționați, dar probabil este indicat să cunoașteți principiul de funcționare ca să puteți avea idei în ce formă prezintă pericol în bucătăria Dvs. Aparatul de prăjit pâine este destinat strict prăjirii feliilor de pâine. Prăjirea se realizează cu un filament electric prin care trece curent alternativ și produce unde termice. Trebuie să știți că acest filament nu este ascuns, are un grilaj care desparte de feliile de pâine, să nu atingă direct, dar în marea majoritate a cazurilor este la vedere. Orice obiect inflamabil care va cădea în acest locaș instantaneu va lua foc. Aparatul este prevăzut cu câteva buzunare glisante, rabatabile în care se pot așeza feliile de pâine. Toate aparatele au un temporizator care măsoară timpul petrecut de feliile de pâine la prăjit. La terminarea timpului setat buzunarele glisante vor fi deblocate și ridicate cu un arc, îndepărtându-le de la filamentul electric.

Când cumpărați un astfel de aparat trebuie să știți că poate produce fum și căldură în exces, nu este recomandat să fie așezat sub etajere, dulapuri din bucătărie, cel mai bine să fie undeva pe masă unde nu există pericol de inflamație. Este un punct de vedere și dimensiunea aparatului, care depinde direct de numărul de locașuri pentru felii. Cele mai frecvente soluții sunt cu 4-6 locașuri, dar sunt unele semi-industriale în care încap și 20 de felii de pâine deodată.

Unii se orientează și după design, unde contează foarte mult așezarea butoanelor și materialul din care este confecționat. La acest capitol nu prea sunt multe variante, ori este din plastic, ori dintr-un material compozit care nu se încinge.