Storcătoare fructe şi legume

Rezultate: 96

Storcătoare fructe şi legume

A venit vara și au început căldurile infernale. Este din ce în ce mai multă nevoie de hidratare corespunzătoare. Una din metodele cele mai populare este hidratarea cu sucuri de fructe și legume.

Indiferent de anotimp, este nevoie de un storcător de fructe și legume în bucătărie! Cu ajutorul lui se pot prepara pe loc sucuri cu un conținut bogat în vitamine și enzime pe care pe alte cale nu le veți putea consuma. Nu numai că are efect de hrănire și întărire al organismului, sucul natural de fructe și legume are efect și de detoxifiere.

În concluzie, dacă încă nu ați achiziționat un storcător de fructe și legume acum este timpul să faceți acest pas! Ca să nu prezinte un efort prea mare pe care dintre miile de produse disponibile să-l alegeți, vă dăm și niște sfaturi și recomandări.

Specialiștii în alimentație spun că atunci când pregătiți un smoothie nu este bine să fie amestecate fructele cu legumele. Ca urmare, se recomandă a fi pregătite separat. Trebuie să știți că încă nu s-a inventat storcătorul perfect, care toate legumele și fructele le poate transforma în băutură gustoasă. Fiecare aparat are specificul lui, destinat pentru anumite fructe sau legume.  Aparatele de stoarcere a fructelor și legumelor sunt de două feluri din punct de vedere funcțional. Fiecare are avantaje și dezavantaje specifice.

Storcătorul de fructe centrifugal are un disc rotativ cu zimțuri care este așezat în fundul unui vas. Fructele și legumele sunt aruncate în acest recipient și, venind în contact cu acest disc, sunt răzuite. Pulpa rămâne reținută pe partea superioară a discului, care din cauza forței centrifugale este aruncată pe marginea vasului unde este adunată de o clemă și dirijată spre un orificiu de evacuare. Sucul scurs din proces trece prin disc care are orificii și ajunge într-un vas de colectare.

Acest mod de preparare a sucului este foarte rapid și eficient. Se descurcă foarte eficient în cazul fructelor și legumelor moi, dar are probleme cu stoarcerea fructelor cu coajă și cu sâmburi mari. Un alt dezavantaj reprezintă zgomotul aparatului. Datorită mișcării desul de mari,  discul de răzuire lovește alimentele cu putere producând vibrații și zgomote ciudate.

Cealaltă metodă de stoarcere a alimentelor este metoda axului melcat. În acest aparat legumele și fructele sunt presate într-un recipient în fundul căruia se învârte lent un ax melcat și împins forțat între ax  și pereții tubului de evacuare. Presarea este puternică și alimentele practic sunt uscate de seva lor.  Zeama rezultată se scurge prin pereții prevăzute cu orificii, iar pulpa aproape uscată este evacuată la capătul tubului. Rotația axului este între 100-110 rotații/minut ca să fie timp suficient de picurare completă a sucului.

Este cel mai eficient mod de a pregăti sucuri naturale, dar procesul este foarte lent. Acest tip de storcător de fructe și legume se recomandă celor care au răbdare suficientă de a aștepta rezultatul.