Fiare de călcat cu aburi

Rezultate: 99

Fiare de călcat cu aburi

Una din cele mai neplăcute activități în timpul verii este călcatul. Nu ajunge că este extrem de cald, gospodina trebuie să suporte și aburul și căldura produsă de fierul de călcat.

Din păcate nu s-a inventat nici o minune să fie automatizeze această activitate, dar s-au dezvoltat tot feluri de mici trucuri cu care călcatul hainelor poate deveni mai rapid și mai calitativ. Dar haideți să vedem care ar fi caracteristicile cele mai importante al unui fier de călcat ideal.

Prima caracteristică importantă este talpa mașinii de călcat. Până nu de mult singurul material din care s-a putut confecționa o talpă de fier era oțelul. Însă acest lucru, cu apariția materialelor compozite, s-a schimbat. Și acum rezistența tălpii este dată de o placă de oțel, dar în ultima vreme pentru netezirea suprafeței, talpa este acoperită cu diferite materiale. Una din cele mai fine, dar în același timp cele mai rezistente materiale utilizate pentru acoperire este ceramica. Fierul de călcat cu talpă cu acoperire ceramică alunecă lin pe haine, nu produce arsuri, dar totodată este rezistent la zgârieturi. Din păcate, este soluția cea mai scumpă dintre toate, deci veți întâlni această soluție doar la aparate premium.

Cealaltă acoperire des utilizată a tălpii este teflonul. Și acest material oferă alunecare fină, nu se lipește nici la temperatură înaltă de haine, dar este foarte expusă la deteriorări prin zgâriere. Cealaltă problemă cu aceste tălpi este că nu se pot curăța, dacă s-a murdărit cu ceva nu se mai poate remedia problema.

Cea mai comună talpă întâlnită la momentul actual la fiare de călcat din comerț este talpa din oțel inoxidabil. Nu este soluția cea mai ideală, se lipește destul de ușor de haine, unii utilizatori spun că și decolorează hainele, dar rezistă foarte bine la zgârieturi și se poate curăța destul de ușor.

Parametrul următor după care ar trebui să vă orientați la alegere este puterea aburului. Cu cât mai mult abur ajunge pe haine cu atât mai mare va fi efectul de întindere, mașina de călcat nu va trebui să treacă de mai multe ori peste cute. Numărați orificiile de pe talpa fiarei de călcat și verificați orientarea lor. Ideal este să fie cât mai multe găuri și orientate spre nasul aparatului. Unele mașini de călcat sunt dotate cu orificii de abur suplimentar pentru sprițuirea în direcția verticală a hainelor. Acesta este utilă în cazul în care hainele sunt atârnate undeva, cum ar fi călcarea perdelelor agățate. Jetul de abur are un debit specificat pe aparat. Nu achiziționați aparate care au acest parametru sub 80 gr/minut.

Fierul de călcat are nevoie de multă energie termică pentru a crea efectul de călcare. Însă, în unele situații, producătorul exagerează și include o putere prea mare, fără a avea justificare. Puterea unei mașini de călcat ar trebuie să fie undeva în jurul 2000-2400 wați. Această energie termică este suficientă pentru orice tip de material, oricum în ultima vreme au apărut o serie de materiale sintetice care nu pot fi călcate la temperaturi exagerate.