Aspiratoare, maşini de curăţat (447)

Total 447
Sortare

Rezultate: 447

Cele mai populare produse

Aspiratoare, maşini de curăţat

Curățenia este o problemă generală în locuință, cum ai făcut curat, așa reapare murdăria. Praful este cel mai mare dușman al gospodinelor, indiferent cât de mult te lupți împotriva lor cu zeci de metode, se așează și acoperă toată locuința.

Aspiratorul este acel aparat care poate da o mână de ajutor în această luptă dar, de multe ori, vă  dați seama că nu ați ales arma cu care merită să intrați în luptă. Sunt mai multe tipuri de aspiratoare care sunt în circulație și dacă nu ar fi cineva expert în așa ceva, nu ar putea să-și dea seama care merită achiziționată.

Unul din motive este că producătorii au inventat tot feluri de denumiri care pot să inducă în eroare cumpărătorul. Al doilea motiv este diferența foarte mare între modul de funcționare a aspiratoarelor.

Cele mai vechi aspiratoare folosesc principiul de reținere al prafului și murdăriei cu ajutorul filtrelor, numite și saci de praf. Un motor foarte puternic aspiră praful cu ajutorul unor ustensile și trec aerul murdar prin sacul de praf. Sacul este confecționat din hârtie sau țesut des ca să rețină inclusiv praful, dar aerul să treacă prin el.

Dar, pe parcursul anilor, au apărut și alte soluții de curățare al prafului. Principiul de aspirare a rămas la fel, doar modul de reținere a murdăriei a fost modificat. Acum sunt de cumpărat și aspiratoare cu filtre permanente, care adună praful într-un tub de plastic, care se poate demonta și spăla. Aici singurul avantaj este că nu mai trebuie scuturat sacul de praf, restul aparatului nu s-a modificat aproape deloc.

Dar există și alte metode de reținere a murdăriei din aerul aspirat. Nu demult s-a dezvoltat o linie de aspiratoare care au un rezervor de apă prin care este suflată apa sub presiune. Trecând prin apă, impuritățile din aerul aspirat se dizolvă în apă reținând aproape în întregime murdăria. Este cea mai eficientă metodă de aspirare la momentul actual, dar are dezavantajul că trebuie avut grijă să nu să răstoarne aparatul, fiindcă se creează pericol de electrocutare. 

Mai există tot feluri de combinații între aceste metode de curățare, sunt așezate mai multe filtre în cascadă pentru mai bună curățare, metoda apei combinat cu un filtru hepa, dar în concluzie toate funcționează la fel.

Cel mai important lucru la aceste aparate de curățare este puterea cu care poate aspira. Un aspirator fără un motor de cel puțin 2000 wați cu siguranță va face față la un covor persan sau mochetă. Evident, nu toate aspiratoarele sunt destinate pentru a efectua curățenie în toata casa. Sunt aparate mici pentru un uz moderat, pentru aspirarea bucătăriei sau mașinii.

În acest domeniu însă există și o inovație recentă, un aspirator inteligent care poate lucra singur. Roboții de curățenie sunt mini roboți care se pot programa să efectueze o cursă anume și între timp să aspire tot ce găsește în cale. Aceste jucării drăgălașe se pot temporiza să efectueze o cursă în casă la orice oră, chiar și atunci când pe nimeni nu deranjează.

Mașinuța este ca o jucărie SF, este dotată cu multe funcții interesante, ocolește obstacolele, sesizează când a ajuns la perete. Singura problemă cu acest aparat este că trebuie creat loc liber pentru curățenie, nu este recomandat să fie lăsate ciorapi sau alte haine pe jos pentru că le va mototoli cu siguranță.