Aspiratoare cu sac (99)

Total 99
Sortare

Rezultate: 99

Cele mai populare produse

Aspiratorul, soluția clasică

Aspiratorul cu sac de praf poate fi o alegere ideală dacă doriți să cumpărați un aspirator. Aceasta este o alegere bună pentru a face munca noastră mult mai ușoară, deci merită luată în considerare tipul acestuia, înainte de a alege unul sau altul. Trebuie să recunoaștem că aspirarea nu este una dintre activitățile noastre preferate; deși acest lucru nu este o muncă fizică grea, nu ne place foarte mult  mișcarea monotonă. Cu toate acestea, cu un aparat potrivit, puteți face aspirarea mult mai confortabilă și mai eficientă.

Există două tipuri de aspiratoare: cu sac de praf și aspiratoare cu rezervor. Nu se poate spune că una dintre soluții este mai bună decât cealaltă. Ambele au o caracteristică benefică, pe care ar trebui să o luați în considerare atunci când cumpărați un aspirator.
În cazul aspiratoarelor cu saci, murdăria și praful colectat vor fi depozitate într-un sac de hârtie sau textil. Sacii din hârtie sunt de unică folosință, aceștia pot fi aruncați după umplere, însă sacii confecționați  din material pot fi goliți și reutilizați de mai multe ori. În zilele noastre, aceștia pot fi spălați, având o rezistență pe termen lung. Sacii din material textil, care nu se pot spăla, trebuie înlocuiți periodic, deoarece aceștia se murdăresc, devin uzate și eficiența lor scade.

Sacii de hârtie sunt soluția cea mai convenabilă, dar este o soluție mai puțin ecologică. În acest caz, nu avem altceva de făcut, decât să scoatem sacul plin de praf din aspirator și să îl aruncăm la gunoi. Câțiva saci se închid automat, ceea ce înseamnă că, după eliminarea lor, o plăcuță etanșează contra prafului, astfel încât nu trebuie să ne temem că praful ajunge înapoi în apartament. Deși deversarea de praf nu deține nici o amenințare reală, auto etanșarea poate fi foarte utilă, dacă suntem sensibili la praf, mai mult, dacă suferim de alergii. Acești saci trebuie înlocuiți, după fiecare aspirare trebuie cumpărat un alt sac, ceea ce, pe termen lung, poate fi costisitor.

Sacii din material textil pot fi folosiți de mai multe ori. Nu avem altceva de făcut, decât să  golim conținutul, să spălăm sacul și să-l uscăm bine. Astfel, aceștia pot fi refolosiți din nou.  Desigur, această soluție este mult mai greoaie, decât în cazul utilizării sacilor din hârtie, cu toate acestea, sunt mai rentabile și reprezintă o soluție pro mediu. Un alt dezavantaj este că nu putem spăla sacii din material textil după utilizare, deoarece nu pot fi reașezați  în aspirator, fiind umezi. În acest caz, nu avem de ales decât să folosim din nou sacul golit. Astfel, în cazul sacilor din material textil, este inevitabil ca la golire, anumite fire de praf să nu se elibereze în aer. Prin urmare, utilizarea lor nu este recomandată persoanelor alergice sau sensibile la praf.

În cazul aspiratoarelor cu saci, este dificil să determinăm nivelul de saturație. În cele mai multe cazuri, acest lucru îl putem deduce numai datorită scăderii forței de aspirație, precum și din funcționarea înceată a glisierelor mecanice mici de pe aspiratoare.

Desigur, nu trebuie să ne bazăm doar pe proprietățile sacilor, atunci când alegem un aspirator. Aspiratoarele disponibile în comerț au o putere maximă a motorului de 1600 wați, însă această valoare este suficientă pentru a efectua o muncă eficientă, completă și rapidă în timpul procesului de curățare. În general, aspiratoarele sunt utilizate doar odată pe săptămână, astfel încât aspectele legate de economisirea energiei sunt doar moderate. În ceea ce privește aspiratoarele, puteți economisi bani atunci când alegeți un dispozitiv de încredere, cu durată lungă de viață, pentru care nu trebuie să plătiți costurile reparării.

Înainte de a cumpăra un aspirator cu sac pentru praf, merită să ne informăm, cât costă sacul de praf pentru aspirator. Cu toate că aceste costuri pot fi considerate ca punct de reper doar pe termen lung, trebuie luat în considerare și acest aspect. Extreme Digital oferă o gamă largă de aspiratoare cu sac. Să le cunoaștem și să facem o alegere potrivită nevoilor noastre.