Aspiratoare fără sac (141)

Total 141
Sortare

Rezultate: 141

Cele mai populare produse

Curățarea este și mai confortabilă cu aspiratorul fără sac

Praful și murdăria ne pun într-o provocare constantă. Aspiratoarele fără sac sunt un mare ajutor pentru menținerea curățeniei casei noastre. Pentru a ne păstra casa curată, avem nevoie de instrumentul potrivit. Deoarece aspiratoarele sunt folosite pentru curățarea diferitelor suprafețe, este important să alegem un dispozitiv care să aibă duza potrivită pentru curățarea podelelor, covoarelor și aranjamentelor în casa noastră. Alegerea unui aspirator ideal fără sac nu pare ușor, deci trebuie să luăm în considerare următoarele aspecte înainte de cumpărare pentru a alege mai ușor!

Putere
Aspiratoarele fără sac nu au aceeași eficiență de aspirație. Valoarea de performanță se referă la cantitatea de energie necesară motorului pentru a permite funcționarea corectă a aspiratorului. Performanța maximă de aspirație este cea care arată performanța unui aspirator fără sac. Este posibil ca un aspirator cu putere mai mică să aibă o putere de aspirație mai mare decât un aspirator cu performanță ridicată. Performanțele mai mari de aspirare înseamnă o putere de aspirație mai puternică și o curățare mai eficientă. Prin urmare, atunci când cumpărăm un aspirator, trebuie luată în considerare performanța de aspirație, de asemenea!

Filtrele
Atunci când cumpărăm un aspirator fără sac, este deosebit de important să alegem un dispozitiv cu un sistem de filtrare adecvat. La multe descrieri ale aspiratoarelor fără sac putem vedea că tehnologia ciclonului ușurează viața noastră și că un filtru HEPA ne protejează sănătatea. Tehnologia de aspirare ciclonic face posibilă separarea prafului și a aerului și totodată ajută la menținerea filtrelor curate, așadar mărind durata de viață a aspiratorului. Filtrul HEPA filtrează bacteriile din aer, alergenii și microparticulele care pot provoca boli respiratorii. Unele aspiratoare portabile au un filtru HEPA curățabil, în timp ce la altele proprietarii trebuie să înlocuiască filtrul HEPA la anumite intervale.

Ce este filtrul HEPA?
Numele filtrelor HEPA este derivat dintr-un cuvânt englez care se traduce în limba română ca un filtru de aer foarte eficient. În cazul aspiratoarelor obișnuite ne putem întâlni cu aceste filtre HEPA, dar trebuie remarcat faptul că există diferențe mari între filtrele HEPA. Filtrele HEPA sunt, prin urmare, clasificate; filtrele HEPA 12 utilizate în mod obișnuit sunt în stare de a opri 99,5% din particulele de praf, iar filtrele din seria 13 pot opri 99,95% din particulele de praf. Filtrul HEPA oferă o protecție eficientă împotriva nu numai prafului de uz casnic, ci și împotriva substanțelor alergene produse de praf și flori.

Utilizare convenabilă
Lungimea ideală a cablului de alimentare depinde de dimensiunea aspiratorului. De asemenea, putem alege un aspirator cu cablu de 5, 6 sau 10 metri. Este important să nu fie prea grele aspiratoarele fără sac, pentru că ar trebui să ne chinuim să-l mutăm de la un loc la altul, mai ales cu un cablu de alimentare lung. Dacă recipientul nu este transparent, ar putea fi avantajos să alegem un aspirator care să indice când rezervorul este plin și este timpul curățării acestuia. Dacă vom utiliza aspiratorul fără sac mult timp pe parchet laminat, merită ales dispozitiv cu roți cauciucate pentru a proteja podeaua!

Pentru aspiratoarele care nu conțin sac, este foarte simplă și ieftină curățarea rezervorului și nu implică costuri suplimentare. Poate fi ușor golit sau curățat în orice moment. Desigur, ar trebui să acordăm atenție deoarece n-ar fi o idee minunată ca praful colectat să reintre în aer deci merită să golim rezervorul cu mișcări lente. Trebuie remarcat faptul că filtrul necesită și curățare periodică, în medie, la fiecare două-trei luni. Cu toate acestea, există un mare avantaj, saturația rezervorului nu reduce puterea de aspirație.

Nivelul de zgomot
Volumul conversațiilor acasă poate varia între 50 și 55 dB. Aspiratoarele portabile pot avea un volum de până la 80 dB. Dacă această valoare ni se pare prea mare, nu trebuie să renunțăm la aspiratoarele fără sac, deoarece putem găsi aparate și mai silențioase. Dacă nivelul de zgomot contează, trebuie să cumpărăm un aspirator cu un nivel  de zgomot mai mic de 80dB!

Capacitatea rezervorului
Cu cât capacitatea rezervorului este mai mare, cu atât mai puțin trebuie să o golim. În apartamentele mari merită utilizate aspiratoare cu rezervoare mai mari. Putem alege un aspirator cu o capacitate de 1,2 litri sau chiar de 2 litri.

Considerații suplimentare
Ar putea fi important ca aspiratorul să aibă un consum de energie redus. De asemenea, putem alege un aparat care poate să funcționeze și fără săculeț de praf și cu săculeț de praf. Trebuie să ne asigurăm când cumpărăm un aspirator că are duza pentru a curăța suprafețele pe care dorim să le curățăm și că are periile corespunzătoare!