Aspiratoare umed - uscat (46)

Total 46
Sortare

Rezultate: 46

Cele mai populare produse

Aspiratorul uscat-umed

Un aspirator uscat- umed poate fi o alegere ideală dacă doriți să alegeți o soluție robustă. Trebuie să recunoaștem că aspirarea nu este una dintre activitățile noastre preferate, în cazul în care trebuie să manevrăm o mașină robustă. Cu toate acestea, aspiratorul uscat-umed poate fi o alegere bună, de aceea merită să cunoaștem proprietățile sale de bază.

Aspiratoarele uscat- umede au alte principii de funcționare decât variantele lor fără apă. În timp ce aspiratoarele cu saci funcționează pe baza unor dispozitive de filtrare, în cazul aspiratoarelor cu filtre de apă sarcina este parțial efectuată de un rezervor de apă. Efectul de aspirare este similar la aceste aparate, însă filtrarea nu este efectuată de un sac de praf, un filtru HEPA sau alt cartuș filtrant, ci de apa din rezervor. Principiul este relativ simplu; particulele de praf care circulă deasupra mediului apos interferează cu apa, care le captează. Metoda pare extrem de eficientă, de fapt, este comparabilă cu eficiența aspiratoarelor cu saci, mai convenționale. Datorită filtrelor moderne de astăzi, particulele de praf pot fi filtrate eficient, astfel încât aspirarea prin mediul apos nu reprezintă un mare pas înainte. În general, eficiența aspiratoarelor uscat-umede este comparabilă cu cea a aspiratoarelor cu saci, având sisteme de filtrare eficiente și moderne.

Este important să specificăm faptul că, după fiecare utilizare trebuie să golim recipientul și să îl uscăm, înainte de a fi pus la loc. Apa murdară rămasă în rezervor devine în mod inevitabil mirositoare, astfel încât nu putem spera la reutilizarea acesteia. 

Cel mai mare avantaj al aspiratoarelor cu dispozitiv de filtrare a apei se reflectă în faptul că mediul apos  captează praful în întregime, astfel încât nu suntem nevoiți să ne ferim de o eventuală iritație,  în cazul în care suntem sensibili la praf sau suferim de o alergie. În concluzie, putem afirma în mod clar, că aspiratoarele cu filtre de apă și-au câștigat dreptul de existență pe piață; dacă dorim să reducem cantitatea de praf și de alergeni care revin din aparat, aspiratoarele uscat-umede pot fi o alegere bună.