Stimati clienti!

Vă informăm că în data de 19-20 august 2019 Serviciul Clienţi este închis. Vom da curs solicitărilor venite telefonic si prin email începând cu miercuri, 21 august. 

Multumim pentru intelegere.

Cu stima,

Echipa Extreme Digital

Cuptoare cu microunde (175)

Total 175
Sortare

Rezultate: 175

Cele mai populare produse

Cuptoare cu microunde

Indiferent cum am face, dimineața tot ajungem în criză de timp din vari motive. Nu avem ce face, trebui să ne complacem cu ideea că unele lucruri nu putem controla. Din fericire, în pregătirea de dimineață pot ajuta o serie de mașini mici inteligente din bucătărie. Una dintre cele mai mult folosite electrocasnice în zilele de azi este cuptorul cu microunde.

Acest echipament mic poate să ne facă zilele mai fericite, ne scutește de multe chinuri, economisind minute prețioase. Încălzește în câteva minute orice, mâncare, băutură, chiar poate să și gătească.

O perioadă a fost o campanie foarte aprigă împotriva folosirii acestor aparate, au încercat să dovedească că produc radiații suplimentare în casă care pot fi dăunătoare. Dar s-a constatat că nu este mai periculos decât un telefon mobil pe care îl purtăm toată ziua în buzunar, și acest aparat nu obișnuim să luăm la purtător. Adevărul este că unele aparate nu au fost construite cum trebuie și exista posibilitatea ca undele micro să scapă de sub control și să iasă de sub înveliș. Însă aceste aparate au fost identificate și producătorii au fost obligați să le scoată din producție, mai mult, să înlocuiască cele deja în exploatare cu unele corect construite.

Cele construite acum, după atâția ani de experiență de producție, nu mai prezintă niciun pericol în exploatare, sunt verificate la standarde înalte, inclusiv cele produse în zona Asiei.

Un cuptor cu microunde trebuie să aibă câțiva parametrii minime, să fie cât de cât utile pentru bucătărie. Din punct de vedere constructiv sunt două variante importante, cele clasice care au o cutie separată și cele încorporabile care nu au carcasa exterioară completă, în locul lor fiind montate câteva cleme de prindere pentru mobilier.

Funcționarea cuptorului cu microunde nu s-a modificat de când a fost inventat, poate au făcut unii producători niște îmbunătățiri minore. Inima acestui aparat este un generator de microunde, unde care sunt concentrate și direcționate spre interiorul aparatului. Carcasa este construită pe principiul cuștii Faraday, undele generate fiind captive în interior, sunt reflectate până la epuizare. Se știe că orice material ce vine în contact cu undele micro preia căldura de la ea, transferul termic întâmplându-se în întregul material.

Astfel, tot ce este așezat în cuptor, va fi încălzit de undele micro generate de aparat. Dar pentru o mai bună disipare a energiei termice produse există o tavă rotativă în aparat pe care se așează alimentele. Bineînțeles, cantitatea de generare a energiei termice depinde direct de puterea generatorului de unde. Un cuptor obișnuit care nu are funcții suplimentare nu are putere mai mare de 600-700 wați, însă nu este rar să întâlniți și cuptoare cu puteri de peste 1000 wați. Cele mai puternice în general au câteva funcții suplimentare cum ar fi opțiunea de grill sau dezghețare a alimentelor congelate.

La fel este important dacă ați decis să cumpărați un cuptor cu microunde este volumul acestuia. Cele mai obișnuite cuptoare se produc la volumul de 18 litri. Acest volum este suficient pentru un cuptor care va fi folosit pentru mici operațiuni de încălzire, dar dacă vreți să gătiți sau să faceți sandwich-uri cu el veți avea nevoie de un cuptor mai voluminos, de 20-25 de litri.