Espressoare, cafetiere (359)

Total 359
Sortare

Rezultate: 359

Cele mai populare produse

Espressoare, cafetiere 

Cine nu iubește aroma de cafea de dimineață? Probabil că sunt foarte puține persoane care nu râvnesc la o cafea tare dimineața care să dea un impuls de energie pentru toată ziua. Consumul de cafea nu este nesănătos, de multe ori au încercat să răspândească tot feluri de mituri despre efectele nocive ale băutului de cafea, dar omenii de știință nu au adus dovezi concrete niciodată, ba din contra, s-a aflat că are un rol important în digestie și detoxifierea organismului.

Fiindcă sunt forte multe persoane în lume care iubesc cafeaua, dar le este lene să le o prepare, unii oameni deștepți au inventat tot feluri de mașinării care pot face acest lucru repede și bine în locul lor.

Cele mai simple cafetiere sunt acele mașinuțe în care trebuie îndesată o cantitate de cafea măcinată iar aparatul, trecând apa fierbinte prin filtru, va pregăti o cafea proaspătă, caldă și aromată. Cafetiera are un rezervor de apă care periodic trebuie umplut cu apă. Apa este încălzită de niște electrozi pe bază de curent electric. La unele aparate apa fierbinte este trecută sub presiune prin cafea, dar cele mai simple nu au această dotare. Evident, acest aparat este destul de primitiv față de cele mai performante cafetiere automate, numite și Espressoare.

La Espressoare principiul de funcționare este puțin modificat. Aici aparatul deja se ocupă complet de făcutul cafelei de la măcinat până la final. Specialiștii din domeniu spun că o cafea perfectă se poate realiza numai în condiții speciale, temperatură de facere între 88-90 grade Celsius, precum la presiune peste 9 bari. Acest lucru în mod natural nu se poate realiza, numai cu ajutorul unor aparate speciale. Espressorul este acel aparat care are aceste proprietăți specifice. Apa este încălzită în circuit închis, într-un vaporizator și presată până ajunge la presiunea prestabilită de aparat. Cea mai bună variantă de Espressor este aceea care are râșniță de cafea inclusă, dar sunt modele în care trebuie adăugată cafea deja măcinată. La fel, alimentarea cu apă poate fi automată sau manuală, dar de preferință e bine să fie cu apă controlată. Atenție la calitatea apei, aparatul este foarte sensibil la colmatare, este recomandat să fie utilizată apă decolmatată pentru alimentare. Aici atragem atenția și asupra calității cafelei, cafeaua măcinată disponibilă în comerț nu se potrivește la aceste aparate, fiind prea fin măcinată, va bloca aparatul. Pentru alimentarea aparatelor cu cafea veți avea nevoie de cafea măcinată la granulație potrivită.

Dacă v-ați convins de utilitatea Espressoarelor și vreți să alegeți una dintre modelele disponibile e bine să știți că pentru pregătirea unei cafele gustoase sunt zeci de variante. Cafetiera este potrivită acelor oameni care nu au pretenții prea mari, dar nu au nici timp pentru pregătirea cafelei de dimineață, iar aparatele Espressor celor pasionați care sunt dispuși să sacrifice ceva bănuți pentru această pasiune. In aceasta categorie vei regasi produse Ariete, Bosch, Delonghi, Electrolux, Hauser, Krups, Philips, Russell Hobbs, Saeco, Sencor, Severin si de la alti producatori.