Hote (108)

Total 108
Sortare

Rezultate: 108

Cele mai populare produse

Hote

Omul, ne place sau nu ne place, trebuie să mănânce. Probabil când omul trăia în condiții semideschise, grote, corturi nu s-a pus problema mirosului de mâncare, dar în lumea modernă de azi mulți renunță să facă mâncare în casă ca să nu creeze disconfort.

Oare cum se poate elimina acest neajuns din casele noastre? Simplu! Trebuie instalată în bucătărie o hotă de evacuare al mirosului! Sunt o serie de hote disponibile în comerț. Hotele pot fi împărțite în două modele diferite din punct de vedere constructiv: cu aerisire exterioară și circulație interioară. Primul necesită o conductă de aerisire care este în contact cu atmosfera de dinafară. La acest model aerul îmbâcsit de mirosuri din încăpere este aspirat cu ajutorul ventilatoarelor în tubulatură și aruncat în exterior. Practic se face o schimbare al aerului din bucătărie. Această metodă este cea mai eficientă, fiind astfel adaptată de mai toate hotele din piață. La a doua metodă de curățare, cu circulație interioară, hota preia aerul poluat și trece prin mai multe filtre pentru a-l curăța, iar apoi dispersează în încăpere aerul rezultat. Acest echipament nu presupune tubulaturi, dar fiindcă filtrare absolută nu există, eficiența lui are limite.

O hotă atunci este eficientă dacă mirosurile din bucătărie nu ajung în alte încăperi ale locuinței. Ca să poate facă față mirosurilor ar trebui să acopere toată suprafața de gătit. Asta din păcate nu întotdeauna este realizabilă din cauza spațiului insuficient deasupra mașinii de gătit.

Cea mai eficientă hotă este cea în formă de pâlnie care este așezată exact deasupra locului de gătit, dând posibilitatea de a colecta tot aburul și aerul murdar rezultat în timpul gătirii. Aerul este aspirat de un ventilator puternic, trecut prin 2-3 filtre de impurități și condus direct în exterior. Eficiența este indiscutabilă, este metoda cea mai bună de odorizare a bucătăriei. Dezavantajul major al acesteia însă este dimensiunea. Ca pâlnia de colectare să fie eficientă, trebuie să depășească cu 10-15 cm latura exterioară a mașinii de gătit și să fie la înălțime cât mai apropiată de acesta. Acest lucru însă deranjează activitatea în bucătărie, chiar creând pericol de accidentare.

Din această cauză s-a hotărât ca această pâlnie să fie prevăzută cu piese retractabile. Astfel, modelele mai avansate sunt telescopice, putând fi ușor închise cât timp stau în drumul bucătarului, ridicate la o înălțime la care nu creează pericol de accidentare.

Există și modele care pot fi încorporate în mobila de bucătărie, însă aici trebuie să fie ales foarte atent modelul ca dimensiunile conductei de aerisire să nu fie prea mici. Mai bine alegeți o altă soluție decât din lipsă de spațiu să alegeți un model care nu face față aerisirii.

Eficiența hotei depinde în mod direct de grosimea conductei de aerisire. Principiul de curățare, fiind bazat pe ventilația aerului în exterior, viteza de circulație și diametrul conductei, vor fi parametrii cei mai importanți. Logic, cu cât mai mare este diametrul conductei de aerisire, cu atât mai repede se va schimba aerul murdar cu aerul proaspăt din exterior. Însă aici trebuie luat în calcul că în timp de iarnă există prin acest orificiu o pierdere de căldură care trebuie limitată. Hotele moderne au posibilitatea de blocare al orificiului, lucru benefic când hota este în repaus.