Veioze, lustre, corpuri de iluminat (1349)

Total 1349
Sortare

Rezultate: 1349

Cele mai populare produse

Sfaturi pentru cumpărarea lămpilor

Lumina ne înconjoară pretutindeni. Lumina soarelui, lumina stradală sau lămpile din camera de zi servesc invariabil vieții noastre de zi cu zi. Este destul de natural ca ele să fie acolo. Nu ne interesează până nu le simțim lipsa. Dacă o lampă de masă veche s-a  spart, sau este necesară mai multă lumină în camera de zi, sau dorim să schimbăm atmosfera casei noastre, este timpul să cumpărăm o nouă lampă! Dar pe ce criterii se alege sursa perfectă de lumină? Următoarele sfaturi ne ajută să găsim lampa potrivită.

Facilitățile camerei 
Prima alegere este să determinăm camera pentru care căutăm o lampă. Aici este vorba despre camera în sine, adică în ce cameră va fi încorporat noul obiect de iluminat. Caracteristicile camerei influențează foarte mult fluxul de lumină. De exemplu, o cameră cu mai multe ferestre, care poate găzdui mai multă lumină naturală, nu necesită un bec la fel de puternic ca pentru un spațiu mai întunecat. Dimensiunea și designul locului în sine joacă de asemenea un rol important. Pentru iluminarea unei camere mai spațioase, este nevoie de o lampă mai puternică, care pătrunde și în spațiile mai mici sau greu accesibile. Culorile și mobilierul sunt decisive din punct de vedere estetic. Pentru a crea un mediu armonios, alegeți o lampă care se potrivește stilului camerei.

Ce fel de felinare și unde? 
Un aspect important al lămpii este spațiul destinat pentru aceasta. Ce fel de felinar dorim este prima și cea mai importantă întrebare. În mod evident, este clar ce diferă între un candelabru și o veioză sau o plafonieră și un lampadar. Dacă aveți o idee clară, este important să nu deviem de aceasta, să nu mergem acasă cu un candelabru minunat dacă am pornit să cumpărăm o veioză!

Cu toate acestea, dacă nu există nicio idee specifică, ne putem arunca în lumea strălucitoare a felinarelor. Deși  toată lumea are propriul său stil, doar creativitatea  poate limita cumpărăturile, există câteva sfaturi recomandate în alegerea unui corp de iluminat. De exemplu, în camera de zi, care este camera principală din casă, s-ar potrivi perfect candelabre sau lustre stilate. În scara sau garderoba unei case de obicei sunt recomandate aplice simple. În bucătărie, puteți amplasa mai multe lumini, de exemplu, unele spoturi pot fi bune deasupra aragazului sau chiuvetei, pe lângă sursa principală de iluminare. În același timp spoturile pot fi un mod ingenios de a da stil și creativitate camerei.

Becuri economice 
Pe lângă design și utilizare, economisirea de energie este, de asemenea, foarte importantă. Becurile tradiționale au consumat mult curent și au fost retrase din circulație. Becurile economice nu numai că protejează portofelele noastre dar și mediul înconjurător. Chiar dacă un bec cu o clasă energetică superioară este mai scump, pe termen lung, este cu siguranță mai eficient.

Este clar că printre becurile folosite în gospodărie, sursele de lumină LED sunt considerate a fi cei mai de succes jucători din ultimii ani. Ele sunt foarte eficiente, ceea ce reprezintă o economie considerabilă pentru noi. În plus, ne putem aștepta la o durată de viață foarte lungă, ceea ce este o investiție foarte inteligentă, chiar dacă acestea au un preț mai mare decât becurile convenționale.

Avantajul principal al surselor de lumină cu LED este economisirea de energie. Deoarece lumina este generată de eliberarea electronilor, pierderea de energie generată de producția de căldură nu trebuie să fie luată în calcul. Datorită acestui fapt, economisirea energiei electrice poate fi de până la 80-90% comparativ cu consumul de energie al becurilor tradiționale de Wolfram. Datorită acestui principiu de funcționare, sursele de lumină LED pot fi utilizate în mod extensiv în cazurile în care producerea de căldură ar cauza probleme serioase; este suficient să ne gândim la aparatele frigorifice, dar ne putem imagina o serie de situații în care trebuie să minimalizăm generarea căldurii. De asemenea, merită menționată durata de viață a surselor de lumină LED; vorbim de surse de lumină extrem de durabile și de încredere care ne oferă până la 30-50 de mii de ore sau o durată chiar mai lungă de viață. Datorită acestui fapt, ele oferă și servicii excelente atunci când sursele de lumină sunt amplasate în locații greu accesibile. Merită să ne amintim durata de viață a LED-urilor care își pierd strălucirea după 20-25 de mii de ore de funcționare, astfel încât s-ar putea să fim obligați să înlocuim sursele de lumină care funcționează astfel. Având în vedere faptul că becurile convenționale funcționează timp de aproximativ 1000 de ore de lucru, iar becurile cu halogen "numai" 3-5000 de ore, durata de viață a LED-urilor este deosebită. În plus, folosirea lor frecventă nu scurtează durata lor de viață.

Caracteristici tehnice 
Pe lângă tipul și stilul lor, există câteva caracteristici tehnice pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când cumpărăm o lampă. De exemplu, soclul. Cele mai obișnuite tipuri de prize sunt soclurile E27 și E14, astfel nu putem da greș alegând acestea. Desigur, este important să ne asigurăm că vom cumpăra becul potrivit pentru soclul de acasă.

Puterea și culoarea însăși pot fi importante. În timpul săptămânii, utilizați culori naturale și calde. De dragul petrecerii, putem aduce un bec colorat. Selectați cu atenție materialul și designul corpului de iluminat. Să fie dintr-un material  masiv, durabil, ușor de curățat și în armonie cu casa voastră. Nu putem uita de siguranță. Este important ca lămpile să fie folosite unde au fost menite. Este bine ca lampa să fie rezistentă la temperaturi extreme pentru a evita eventuale accidente.

De asemenea, este important să ținem cont de durabilitatea acesteia la impactul fizic. Dacă veioza este într-un loc care permite deteriorarea sa, este mai bine să alegem o sursă de lumină rezistentă la astfel de incidente. Deteriorările mai mici pot provoca ruperea fibrelor metalice, însă sursele de lumină cu LED-uri nu reprezintă o amenințare. 

Becurile și sursele de lumină au o proprietate numită spectru de lumină. În acest sens, merită să știm că lumina ultravioletă și cea infraroșie din cele două regiuni extreme pot deteriora suprafețele materialului sau pot cauza decolorarea acestora. Dacă dorim să utilizăm sursa de lumină pentru a ilumina suprafețele sensibile, ar trebui să verificăm și spectrul de lumină. În acest sens, lămpile cu LED sunt, de asemenea, o alegere excelentă, ale căror frecvență se încadrează la mijlocul intervalului.

Extreme Digital dispune de un stoc inepuizabil de corpuri de iluminat. Lămpi exterioare și interioare, spoturi , candelabre, lămpi încorporate, elemente decorative, vom găsi tot ceea ce avem nevoie.