Drone

Rezultate: 20

Drone

Cine s-ar fi gândit acum câțiva ani, că va deveni atât de simplu să faci un film din aer. Până nu demult era nevoie să te urci pe aripile vântului, avion, elicopter ca să poți face fotografii, capturi video. Să știți că aparatele de fotografiere sunt interzise în avioane și trebuie să obții zeci de permise și aprobări să te poți apuca de treabă.

Dar aceste zile s-au dus! Acum este la îndemâna oricui să achiziționeze o dronă cu care poate să facă fotografii și capturi video cât dorește. Această metodă este cel mai avantajos mod de a filma peliculele necesare. O dronă  poate efectua zboruri înalte, până la înălțimea de 1 km fără probleme, ca urmare se pot efectua pelicule cu acoperire vastă. Tot ceea ce se filmează este transmis online cu ajutorul radiotelecomunicațiilor de înaltă calitate, la sol fiind recepționat semnalul și direcționat direct la un monitor. Astfel, drona poate fi dirijată în așa fel încât să prindă imaginile cele mai spectaculoase. Astfel nu va fi nevoie de multe repetiții, tot ceea ce trebuie filmat se poate realiza la prima acțiune de capturare video.

În general, o dronă profesională are patru rotoare cu care se ridică de la sol și își ține echilibrul în aer în timpul filmării. Cele patru rotoare sunt așezate în cele patru colțuri ale aparatului, fiecare putând fi comandat individual de la sol. Capacitatea de zbor al aparatului este foarte sensibilă, cele standard au 8 canale rezervate numai pentru manevrarea zborului, dar cele mai sofisticate au și 16 canale. Viteza de rotație al fiecărui rotor poate fi setată individual, dar există și posibilitatea de sincronizare a lor. Pentru acest lucru, în fiecare dronă este inclus un stabilizator giroscopic, care automat reglează turația rotoarelor.

Bineînțeles, rotoarele sunt angrenate de motorașe, care din păcate sunt mari consumatoare de energie. Din această cauză, drona trebuie să fie echipată cu acumulatoare reîncărcabile de capacitate potrivită. Cu cât este mai mare acumulatorul cu atât mai mare este autonomia dronei, dar trebuie luat în considerare că portanța dronei trebuie să fie puțin mai mare decât greutatea ei în sine. Ca urmare, există o limită până la care se poate extinde greutatea acumulatorului, fiindcă nu mai rămâne loc pentru alte echipamente.

Dacă am ajuns la echipamente, atunci trebuie să amintim că drona cel mai des este utilizată pentru realizarea clipurilor video. Ca să fie capabilă de acest lucru, drona trebuie echipată cu o cameră video de înaltă calitate care poate salva local pe cardul de memorie sau chiar să transmită prin unde radio la un transmițător. Aceste echipamente sunt foarte scumpe și sofisticate, dar investiția merită din plin.

Sufletul operațiunii de filmare cu dronă este cel care manevrează aparatul. De priceperea lui depinde în totalitate succesul operațiunii. Comandarea dronei necesită finețe și dexteritate. Nu există limitare de vârstă să înceapă cineva jocul, dar sunt în avantaj cei care s-au mai jucat și pe simulatoare.