Aparate foto (158)

Total 158
Sortare

Rezultate: 158

Cele mai populare produse

Aparate foto

Fotografia este una din cele mai dragi amintiri, fiecare persoană răsfoiește cu nostalgie albumele foto adunate cu ani în urmă. Fotografii îngălbenite despre bunici și străbunici, alb-negru, color polaroid despre părinți și cine știe ce s-au mai adunat. În ultima vreme, cu dezvoltarea tehnologiilor digitale, și această activitate s-a schimbat radical. Acum fotografiile nu se mai adună în albume foto clasice, ci în folderele calculatoarelor.

Adevărul este că nici fotografiile nu au mai păstrat valoarea de adineaori. Având sute, poate mii de fotografii disponibile pentru vizionare, utilizatorul se plictisește foarte repede, trecând la altă activitate. Păcat! O fotografie bine realizată redă cu precizie situația de fapt a momentului. Cine este legat de acel eveniment întotdeauna va fi marcat la vederea imaginilor.

Cu dezvoltarea aparatelor foto digitale compacte, oricine își permite să facă fotografii oriunde. Este mic, încape în orice buzunar, utilizatorul nu are nevoie de cunoștințe foarte sofisticate de a-l utiliza. Un astfel de aparat foto este înzestrat cu un program care realizează toate setările automat în locul utilizatorului pe baza unor măsurători făcute de senzorii de lumină. Setează luminozitatea, distanța de focalizare și hotărește dacă este necesară folosirea blizului sau nu. Aceste aparate foto sunt foarte ușor de folosit, singura responsabilitate care revine utilizatorului este să îndrepte aparatul către obiectul sau persoana pe care dorește să fotografieze și să apase pe buton. Fotografiile astfel făcute însă de multe ori nu sunt de calitate. Acest lucru este logic, fiindcă un program nu poate decide întotdeauna corect distanța la care este așezat obiectul și nu poate comanda mâinile utilizatorului să rămână nemișcate la momentul exponării. 

Dacă cineva dorește ceva mai mult, dorește libertate de decizie în realizarea fotografiilor, va trebui să întindă mâna mai adânc în buzunare. Sunt o serie de aparate foto semiprofesionale și profesionale care combină calitatea dată de un aparat foto analogic cu cel digital. Aceste aparate foto numite DSLR au în componență o lentilă optică prin care lumina ajunge pe o oglindă care reflectă imaginea capturată pe senzor digital. Aparatul este prevăzută cu un obturator focal care are rolul de a crea o perdea în fața senzorului. Acest obturator este ridicat în momentul realizării fotografiei.

De obicei, în aparatele DSLR sunt obiective interschimbabile, astfel putând face upgrade la capacitățile de focalizare și apropiere ale echipamentului. Cam toate aparatele DSLR sunt prevăzute cu un sistem de operare propriu care poate da indicații pentru setările necesare, ajutor important în realizarea fotografiilor.