Aparat foto compact (51)

Total 51
Sortare

Rezultate: 51

Cele mai populare produse

Ce ar trebui să știm despre o cameră de fotografiat compactă

Camerele de fotografiat compacte oferă calitate extraordinară. Începând cu câteva sute de lei, modele care nu sunt atât de profesioniste, până la camerele cu câteva mii de lei destinate uzului profesional, putem alege dintr-o gamă foarte largă. Când vrem să cumpărăm o cameră compactă, decizia noastră nu este determinată numai de nevoile de utilizare, ci și de prețul lor. Următorul considerent este cât de multă libertate oferă opțiunile de setare. Cu cât știm mai multe despre aparate, cu atât vom cheltui mai mult pe ele și cu atât mai complexe vor fi camerele.

Zoom, zoom, zoom
Zoom optic se referă la o aproximare previzibilă înainte de fotografiere, zoom-ul digital asigură mărirea imaginii finalizate. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât sunt mai mici detaliile fotografiei. Desigur, calitatea fotografiei este influențată nu numai de zoom și megapixeli, ci și de software-ul camerei și de calitatea lentilelor.

Afișaj
Pe lângă afișarea imaginii pe care dorim să o creăm, este util să selectăm un aparat al cărei afișaj poate fi îndoit și rotit. Nu numai datorită stilului elegant, ci și datorită situațiilor în care trebuie să ținem aparatul foto astfel încât să fie posibilă fotografierea.

Efecte, funcții
Afișajul arată modul în care o poză va arăta atunci când camera de fotografiat este ajustată în modul automat, dar putem selecta opțiunea de configurare manuală care este potrivită atunci când dorim să ajustăm noi modul în care va fi făcută imaginea. Camerele compacte au multe imagini presetate și profile de recunoaștere a scenei. Astfel de caracteristici includ, de exemplu, detectarea ochilor închiși, recunoașterea facială și schimbarea ochiului roșu în mod automat. Acesta este acum disponibil și în camere sub 1500 de lei care au software care corectează automat orice greșeală, astfel încât se poate face o fotografie aproape perfectă.

Capacități video
Camerele compacte sunt de asemenea capabile să înregistreze videoclipuri în calitate HD sau FULL HD. Camerele compacte mai scumpe ar putea uneori să fie chiar mai bune decât un aparat de fotografiat. Nu numai rezoluția afectează calitatea, dar și numărul de cadre capturate în fiecare secundă. Această valoare este indicată de FPS. Camerele compacte de 25 - 30 FPS sunt capabile să producă videoclipuri de calitate excelentă.

Considerații suplimentare
Cu cât facem mai multe fotografii, cu atât avem nevoie de mai mult spațiu de stocare. Este util dacă aparatul are o memorie proprie. Pentru expansiune, trebuie să reținem ce fel de card este compatibil cu acesta. Camerele cu dispozitive GPS pot oferi imagini cu coordonate geografice exacte, iar camerele metalice sunt mai puțin afectate decât cele cu carcasă de plastic.

Cu puțină experiență, o cameră compactă cu capacități mai bune poate fi o alegere ideală. Dacă suntem obișnuiți cu camerele compacte, dar vrem să cumpărăm ceva de calitate superioară, nu trebuie să alegem un alt tip. Poate fi o idee bună să alegem una dintre camerele compacte mai profesionale. O astfel de cameră devine cu adevărat perfectă dacă avem deja suficientă experiență, suntem familiarizați cu ISO, viteza obturatorului și cu diafragma. Dispozitivele compacte includ un aparat care are o proprietate superzoom. Cea mai puternică caracteristică a acestor camere este capacitatea de zoom, ceea ce înseamnă că pot aduce lucruri îndepărtate mai aproape de noi în calitate uimitoare.

Camerele compacte sunt disponibile la prețuri excelente și au valoare preț-calitate mare. Toate acestea pot fi obținute într-o mărime foarte confortabilă, ceea ce permite ca camera să fie purtată chiar și în buzunarele noastre. Bineînțeles, dimensiunea nu apare doar ca un avantaj, ci și un dezavantaj pentru camerele compacte. Deoarece blițul și senzorul sunt mici, avem nevoie de modul ideal pentru a crea imagini perfecte. Mașinile ultra-zoom sunt soluția la această problemă și este o idee bună să cumpărăm acest aparat dacă fotografiem multe peisaje. O mașină ultra-zoom este deosebit de bună dacă facem multe fotografii departe. Cu gama Extreme Digital putem găsi cu siguranță camera compactă, care este alegerea potrivită pentru noi.