Blituri (19)

Total 19
Sortare

Rezultate: 19

Cele mai populare produse

Blițuri

Fotografierea este o artă care unii o fac din hobby, alții din profesie, dar un lucru este comun la ei, au nevoie de echipamente specifice activității. Laicii cred că este foarte simplu să faci o fotografie de calitate, ajunge să scoți din buzunar un aparat compact și tragi câteva serii de poze. Dar cei care nu sunt mulțumiți de pozele făcute la foc automat au nevoie de un aparat profesional echipat corespunzător.

Nici nu vă imaginați câte accesorii trebuie cumpărate pentru realizarea unei poze de creație. Pentru pozele făcute noaptea sau în condiții de întuneric întotdeauna este nevoie de lumină suplimentară. Lumina este esențială pentru realizarea pozelor, altfel nu se văd detaliile. Lumina suplimentară poate fi obținută doar cu blițuri.

În general aparatele foto sunt prevăzute cu blițuri, dar puterea acestora nu este suficientă pentru a face fotografii la distanță. De obicei un bliț standard nu are efect la distanță mai mare de 5 metri. Dar fiecare aparat poate fi echipat cu un bliț suplimentar.

Dar întrebarea cea mare este ce fel de bliț aveți nevoie? Când vă hotărâți să cumpărați acest accesoriu trebuie să vă gândiți la ce îl veți folosi, care sunt cele mai dese situații când îl veți utiliza. Capacitatea de luminare a blițului este măsurată în GN care este produsul dintre distanța maximă dintre accesoriu și subiectul fotografiat, măsurată în metri și valoarea f a diafragmei. Valoarea diafragmei aparatului o veți găsi în manualul de utilizare sau chiar pe eticheta de producție și în cele mai multe cazuri este dată în standard  ISO. Blițurile standard incluse pe aparatele obișnuite nu au GN mai mare de 50, ceea ce înseamnă că la o diafragmă de ISO100 distanța maximă la care va bate este 5 metri. Mult, puțin vă veți da seama din calitatea pozelor făcute cu acest aparat.

Bineînțeles că sunt foarte multe situații, când este nevoie de  mai multă lumină, mai ales când se fac portrete în interior. De fapt distanța până la obiect va fi parametrul decizional și va decide ce fel de sursă de lumină trebuie folosită. Dacă pozele se fac într-un studio, surplusul de lumină se poate obține cu niște reflectoare corect direcționate, dar și în aceste cazuri artistul fotograf folosește blițuri.

Motivul este simplu. Blițul este declanșat la momentul exponării aparatului foto, suplimentând exact la timpul potrivit lumina necesară. Aparatele profesionale pot comanda mai multe blițuri deodată, folosind un declanșator temporizat. În general aceste suplimente de lumină pot fi legate cu cabluri în paralel, așezate în apropierea obiectului care urmează să fie fotografiat. Astfel pot fi iluminate din diferite unghiuri, la dorința artistului.