Obiective și accesorii (414)

Total 414
Sortare

Rezultate: 414

Cele mai populare produse

Obiective și accesorii

Echipamentele digitale sunt de mare folos în activitățile de zi cu zi a omului, nici nu putem imagina ce s-ar întâmpla cu noi dacă dintr-o dată nu ne-am mai putea folosi de ajutorul acestora. Știm foarte bine însă că fiecare echipament are nevoie de îngrijire specială din partea noastră pentru a se putea bucura de o viață lungă a aparatului.

În general, toate echipamentele digitale vin echipate cu niște accesorii standard. De obicei un aparat foto DSLR vine echipat cu o husă,  un card de memorie, acumulatori, respectiv cabluri de conexiune necesare conectării la calculator și electricitate în caz de nevoie. Aceste accesorii reprezintă echipamentul minim necesar pentru a folosi aparatul în condiții standard. Dar sunt multe alte lucruri cu care se poate îmbunătății funcționarea acestui aparat. De obicei un DSLR este prevăzut cu un bliț nu prea puternic, în orice caz este loc și pentru mai bine. Dacă utilizatorul face multe poze în interior sau în condiții de întuneric, neapărat va avea nevie de o sursă de lumină puternică.

Pornind pe această idee, blițul fiind un consumator foarte mare, cu siguranță va fi nevoie de un acumulator mai puternic sau cel puțin o dublură să fie posibilă schimbarea lui, mărind astfel considerabil timpul de autonomie a aparatului.

Obiectivul optic cu care vine echipat aparatul este unul obișnuit, folosit pentru toate tipurile de aparate foto. Dar nu toată lumea este mulțumită de pozele făcute de acest obiectiv. Ca lumea să aibă posibilitatea de a alege, DSLR-urile performante au obiectivele interschimbabile. Schimbarea obiectivului este foarte ușoară, se poate realiza în câteva clipe. Astfel același  aparat se poate folosi pentru poze făcute de aproape și pentru panorame.

Pentru creații speciale, unde este important poziționarea corectă a aparatului de fotografiat, se mai pot adăuga alte accesorii compatibile. Aici trebuie să vă asigurați că accesoriile de la diferiți producători sunt compatibile.

Un accesoriu destul de mult folosit este tripedul. Acesta este utilizat pentru fixarea aparatului în cazul realizării fotografiilor care au o durată de exponare lungă și aparatul trebuie să stea nemișcat, în aceeași poziție. În acest caz se mai folosește și o telecomandă  cu care se poate declanșa pornirea fotografierii de la distanță.

Alte accesorii indispensabile  pentru aparate DSLR sunt filtrele și parasolarele care sunt folosite pentru fotografii realizate pe timp de soare.