Ferăstraie (62)

Total 62
Sortare

Rezultate: 62

Cele mai populare produse

Ferăstrău

Bricolajul este un hobby foarte îndrăgit în ultima vreme, foarte multe persoane s-au apucat de găurit-ciocănit. Unora le place să lucreze cu lemnul, alții preferă metalul sau piatra. Ei au primit un sprijin inedit din partea dezvoltatorilor de scule electrice creând o paletă diversificată de aparate utile.

Lemnul și metalul sunt acele materiale care greu se pot tăia cu precizie cu mâna. Pentru a mări precizia prelucrării au fost dezvoltate tot feluri de mașini automatizate cu comandă numerică. Evident, la nivel de hobby nu prea își permite cineva să aibă o astfel de sculă în casă.

Un ferestrău electric poate să fie foarte util în orice împrejurare, profesională sau hobby la fel. Dar haideți să vedem cu ce pot să ne ușureze munca.

Ferestrăul electric este destinat debitării materialelor, dar nu toate tipurile de materiale se pot tăia în același fel. Ca urmare au fost dezvoltate mai multe tipuri de aparate din punct de vedere funcțional.

Ferestrăul pendular lucrează pe principiul mișcării pendulare. Un accesoriu cu diferite dimensiuni de dinți este prins într-un dispozitiv care realizează o mișcare verticală. Prin mișcarea pendulară se realizează debitarea materialului. Este o sculă foarte utilă la debitarea lemnului și a metalelor moi, dar are niște limitări. Din cauza construcției nu poate fi folosit la materiale groase, de obicei limita acestuia fiind la 50 mm. Aparatele disponibile sunt de putere mică sau medie până la 1000 de wați.

Ferestrăul circular este un alt tip de utilaj foarte util în ateliere. Sunt mai multe variante existente în comerț, cele manuale pe care trebuie împinse pentru debitare și cele cu stativ sau masă la care materialul trebui împins spre discul de tăiere. Aceste aparate sunt foarte puternice, peste 1000 de wați și au o precizie deosebită la debitare și pot tăia materiale groase. Cu discul de tăiere potrivit se pot debita mai multe tipuri de materiale. Acest aparat se pretează pentru tăierea lemnului, inclusiv cu esență tare, metale moi, precum și cărămidă, ceramică, marmură. Unele aparate sunt special construite pentru tăierea materialelor dure, fiind adăugat și un sistem de răcire pe bază de apă sau ulei.

La alegerea acestor aparte de debitat cel mai important lucru este să fie stabilită destinația lor. Cum ați văzut, sunt foarte multe tipuri de aparate, fiecare este destinat pentru un anumit proces de debitare. S-ar putea ca cu o anumită sculă să nu puteți realiza toate planurile, să fiți nevoiți să alegeți 2-3 tipuri de mașini.

După ce ați definit lista scurtă de cumpărături, trebuie să definiți puterea ferăstrăului electric. Aceasta se alege în funcție de duritatea materialului, o să aveți nevoie de putere mai mare la metale și lemnul cu esență tare. La aceste aparate este nevoie de reglări fine ale vitezei de debitare pentru realizarea tăierii de calitate. Să verificați prezența acestei opțiuni la aparat înainte de a vă decide definitiv cu privire la achiziționarea aparatului.