Mașini de găurit (74)

Total 74
Sortare

Rezultate: 74

Cele mai populare produse

Mașini de găurit

Într-o locuință tot timpul este câte ceva de reparat, când un raft trebuie mutat, când o pictură nouă apare și trebuie agățată. Aceste lucrări minore le poate rezolva oricine cu puțină bunăvoință și pricepere. Pentru asta merită să țineți în casă câteva scule cu care pot fi rezolvate ușor aceste intervenții.

În general bărbaților le place să meșterească, ei țin să aibă câte un set de scule de toate genurile pentru orice eventualitate. Mașina de găurit este acea sculă care nu poate să lipsească din cutia de scule al nimănui. Această mașinuță mică, dar puternică cu burghiul potrivit poate efectua găuri în orice material.

Evident, nu toate tipurile de mașini de găurit se potrivesc la orice lucrare! Ele sunt produse la diferite nivele de putere (500-2000 wați), ca toată lumea să poată găsi acea sculă care se potrivește cerințelor specifice.

Din punct de vedere a alimentării cu curent mașinile de găurit sunt de două feluri, aparate care sunt alimentate de la curent alternativ 220 V, respectiv aparate care funcționează cu energia dintr-un acumulator de 24 V. Primul este mai puternic în general, nefiind limitat la consum, dar are dezavantajul că mobilitatea este limitată de lungimea cablului de alimentare. Al doilea este foarte practic datorită mobilității, dar acumulatorul trebuie periodic încărcat. Cei care aleg această variantă de obicei cumpără încă un acumulator de rezervă, unul ținând la încărcat până când cu celălalt lucrează.

La alegerea mașinii de găurit este important să fie clar pentru ce lucrări vor fi folosite. Pentru treburile simple în locuință este suficient o putere mică, dar dacă este vorba de o lucrare mai serioasă atunci este mai bine să optați pentru o variantă mai puternică. Trebuie știut că străpungerea betonului armat presupune o putere mai mare din partea mașinii de găurit, chiar este indicat să aibă funcția de roto-percutare pentru a putea face față.

În comerț de obicei sunt două categorii de produse oferite spre vânzare utilizatorilor obișnuiți, clasice și semi-profesionale. Cele două tipuri de aparate sunt diferențiate și prin culoare și prin codificări. Cele clasice sunt destinate uzului din gospodării, ce presupune o folosire scurtă cu perioade lungi de repaus. Nu alegeți aceste versiuni doar dacă într-adevăr vreți o sculă ieftină, dar fără pretenții. Seria semi-profesională este deja la altă scară de calitate, aceste mașini de găurit se pot folosi oriunde, oricând, chiar și în construcții.

Cum este foarte important să alegeți o mașină de găurit cu putere potrivită, la fel de mult contează ca aparatul să fie înzestrat cu niște funcții specifice, cum ar fi funcția revers, care permite întoarcerea sensului de rotație a mașinii, lucru foarte util când se blochează burghiul. Tot în această categorie se încadrează posibilitatea de reglare a vitezei de turație sau butonul de schimbare a modului de operare rotație și roto-percutare.