Şlefuitoare, polizoare (95)

Total 95
Sortare

Rezultate: 95

Cele mai populare produse

Mașini de șlefuit

În lumea noastră modernă materialele destinate renovărilor sunt atât de ușor de aplicate încât nu este nevoie de nici un meșter să rezolvați această operațiune. Însă, înainte să vă apucați de zugrăvit, este bine de știut că pereții trebuie pregătiți corespunzător, gletuiți, șlefuiți, amorsați. Nu este o drăcovenie mare să realizați acest lucru, doar vă trebui scule potrivite.

În toată lucrarea de renovare cea mai urâtă muncă este șlefuirea pereților. Acum 10 ani acest lucru se realiza manual cu hârtie abrazivă, lucru ineficient și foarte dăunător sănătății, muncitorul fiind nevoit să stea ore în șir în praf, efectuând un efort fizic deosebit.

Logic, a fost nevoie de rezolvarea situației și dezvoltatorii au inventat mașina de șlefuit. Din prima fază au apărut mai multe tipuri de aparate din punct de vedere constructiv, fiecare având o destinație potrivită. Pentru șlefuirea pereților este recomandată mașina de șlefuit cu vibrație sau cu bandă. Ambele folosesc hârtie abrazivă, doar că cel cu vibrație are pe talpa aparatului montată o bucată de hârtie abrazivă și aceasta vibrează în direcție orizontală, iar cel cu bandă are hârtia abrazivă montată pe niște role care se angrenează realizând șlefuirea. Ambele mașini sunt foarte eficiente, dacă pereții sunt bine pregătiți, în maxim 2 ore se pot termina 20-30 metri pătrați de șlefuit. Evident, aceste aparate pot fi folosite la orice operațiune de șlefuire a suprafețelor plane, nu numai a pereților. Singurul lucru pe care trebuie să aveți în vedere că fiecare aparat are propria dimensiune de hârtie abrazivă, probabil nu se vor potrivi unul de la celălalt.

Dar nefiind toate suprafețele care trebuie șlefuite numai plane, a fost nevoie să apară și alte tipuri de mașini de șlefuit. Astfel, pentru suprafețe neregulate în diferite unghiuri se recomandă polizorul unghiular, care are montat un disc de șlefuire pe un ax rotativ. Aceste tipuri de mașini nu sunt folosite exclusiv pentru șlefuire, marea majoritate a lor pot fi folosite și pentru tăiere de metale sau materiale ceramice. Este un aparat foarte puternic cu multe posibilități de utilizare, care nu ar trebui să lipsească din dotarea unui meșter priceput.

Mașinile de șlefuit vin înzestrate cu motoare electrice destul de puternice, mai ales în cazul celor circulare. Însă nu neapărat fiecare lucrare justifică puteri foarte mari, în funcție la ce se va folosi merită potrivită seria de aparate care vreți în dotare.

Nu uitați, marea majoritate a mașinilor de șlefuit nu sunt profesionale, să nu vă așteptați să puteți lucra continuu cu ele toată ziua. Faceți pauze regulate ca aparatul și utilizatorul să aibă timp de revenire. Un aspect foarte important la aceste scule electrice este ca la achiziționare să verificați să aibă elementele de siguranță specifice.  Pentru sănătatea Dvs. și a celor din jur, să nu cumpărați scule electrice care nu sunt conforme standardelor de siguranță în exploatare.