Epilatoare (156)

Total 156
Sortare

Rezultate: 156

Cele mai populare produse

Întreținere femei

A venit vara, căldura și cu siguranță, fiecare femeie dorește să poarte un dres subțire, fuste sau rochițe scurte. În această perioadă picioarele trebuie îngrijite mai mult ca oricând pentru a putea fi expuse fără nicio grijă.

Există mai multe metode de epilare, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei.

Epilarea cu lamă de ras este cea mai ieftină și rapidă metodă de a scăpa de firele nedorite de păr. Există o gamă foarte largă de lame de ras speciale create pentru femei, care se găsesc în orice magazin și nu costă o avere. Aceste lame sunt mai fine și mai delicate și prezintă o bandă cu gel care ajută la o epilare cât mai confortabilă. Chiar dacă este cea mai simplă metodă, are marele dezavantaj, că nu smulge firele de păr, rădăcina acestuia devine mult mai puternică, firele mai groase și mai aspre.

O altă metodă nedureroasă este epilarea cu cremă epilatoare. Există o varietate mare de creme de epilare, dar atenție: înainte de utilizare, crema trebuie testată pe o suprafață mică de piele pentru a verifica dacă nu cumva sunteți alergică la vreo componentă a ei. La fel ca la utilizarea lamei de ras, și în cazul folosirii cremei epilatoare, părul crește repede, iar pielea poate deveni iritată, roșiatică.

Epilarea cu creară este o altă metodă des folosită, mai ales datorită faptului că ceara smulge părul din rădăcină, epilarea durează 4-6 săptămâni, firul de păr devine mai subțire și mai rar. Dar, deloc de neglijat, este o metodă dureroasă și poate provoca arsuri.

Există și varianta folosirii benzilor epilatoare, destul de răspândite în ultima vreme. Este o metodă care poate fi realizată acasă, firele cresc după 3-5 săptămâni, dar nu se recomandă în cazul firelor lungi de păr.  Benzile pot cauza iritarea pielii.

Poate cea mai răspândită și apreciată metodă o reprezintă epilarea cu ajutorul aparatului de epilat. Epilatorul smulge firele de păr din rădăcină. Este un aparat fin, delicat, unele cu multe funcții antidurere și, având dimensiuni reduse, poate fi oricând la îndemâna femeii. Totuși, epilarea cu aparat de epilat poate părea dureroasă, mai ales la primele utilizări ale aparatului, iar firele pot fi rupte în loc să fie smulse. Aceste fire vor avea tendința de a crește sub piele, putând cauza astfel  diverse complicații ale pielii.

Există epilatoare cu cap mai lat care acoperă o zonă mai extinsă pentru o epilare mai rapidă și un proces de înfrumusețare îmbunătățit. 

Unele aparate au geometria îmbunătățită a pensetelor astfel îndepărtând mai multe fire de păr dintr-o singura mișcare, chiar și pe cele mai scurte (0.5mm) pe care ceara nu le poate prinde. 

Se spune că pentru a diminua durerea cauzată de procesul de epilare, se recomandă deschiderea porilor cu ajutorul unei băi călduțe. Mai nou există și epilatoare care funcționează în baie sau la duș pentru o epilare mult mai confortabilă.