Igienă orală (157)

Total 157
Sortare

Rezultate: 157

Cele mai populare produse

Îngrijire orală

Alături de vizitele regulate la medicul  stomatolog și respectarea regulilor de igienă bucală, o importanță deosebită reprezintă folosirea produselor de îngrijire pe care le folosim zi de zi. Ca urmare, igiena orală este foarte importantă pentru sănătatea noastră, a tuturor. Nu trebuie să ne îngrijim doar de igiena dinților, este importantă igiena întregii cavități bucale.  Un ajutor de nădejde primim din partea periuței de dinți electrice.  Periuțele electrice îmbunătățesc  sănătatea orală, elimină de până la 5-7 ori mai multă placă bacteriană decât periuțele de dinți manuale, în cazul utilizării regulate îmbunătățesc sănătatea și ajută la albirea dinților. Există periuțe de dinți electrice care au mai multe funcții încorporate cum ar fi: funcția de curățare pentru o curățare zilnică impecabilă, funcția de igienă a gingiilor prin masarea delicată a acestora, funcția de lustruire care permite albirea și lustruirea dinților, funcția sensitive care oferă o curățare delicată a dinților și gingiilor și funcția de albire care permite  îndepărtarea petelor de suprafață de pe dinți.

Un aspect important în alegerea periuței de dinți electrice reprezintă durata de viață a bateriei. Periuțele electrice de calitate oferă o autonomie a bateriei de cel puțin o lună la o utilizare zilnică de 2 ori. Pentru a oferi independență la utilizare, unele periuțe de dinți electrice sunt prevăzute cu sistem dublu de încărcare (de la laptop sau de la priza de perete), pahar de încărcare și toc de transport.

Unii dezvoltatori au încercat să transforme periatul dinților într-o experiență cât mai plăcută, ca urmare, producătorii au inclus în periuțele de dinți tehnologii mai diversificate, cum ar fi bluetooth sau aplicații pe telefon care să amintească utilizatorului că trebuie să se spele pe dinți. Chiar dacă par atrăgătoare, aceste aplicații contribuie la creșterea prețului periuței de dinți și nu reprezintă o necesitate absolută în igiena dentară. Trebuie în schimb să acordați o atenție deosebită capetelor de periaj care trebuie schimbate cel puțin odată la 3 luni. Unele capete de periaj se decolorează atunci când sunt uzate și trebuie să fie schimbate.

Specialiștii în igiena dentară susțin că nu ajunge să vă spălați de 2-3 ori pe dinți zilnic, contează și durata periajului. S-au făcut cercetări și s-a stabilit că un periaj eficient trebuie să dureze cel puțin 2 minute. Oare câți dintre dumneavoastră respectă aceste reguli? Ar fi interesant să măsurați măcar odată! Ca să fie mai ușor pentru toată lumea, periuțele moderne au un temporizator și se opresc exact la 2 minute din momentul ce începeți să vă spălați pe dinți.

În concluzie, nu uitați că periuțele de dinți vin în ajutorul menținerii sănătății cavității bucale și pentru eficiență trebuie folosite zilnic de cel puțin 2 ori.