Plastelină (22)

Total 22
Sortare

Rezultate: 22

Cele mai populare produse

Contribuția plastilinei la dezvoltarea copiilor

Plastilina este una dintre cele mai populare jocuri printre copiii mici. Este un joc de dezvoltare foarte eficient, ar fi o mare greșeală să răpim copiilor noștri de bucuria de a se juca cu plastilina. Să vedem de ce joaca este atât de specială și de ce merită să dăm plastilina în mâna copiilor...

Plastilina este unul dintre cele mai eficiente instrumente care pot contribui la îmbunătățirea îndemânării celor mici. În cazul copiilor mici, dezvoltarea îndemânării necesită atenție. Merită în fiecare zi să oferiți jocuri potrivite în acest scop. În comparație cu desenul, plastilina poate fi considerată metoda cea mai comună, care poate fi folosită de copil pentru îmbunătățirea îndemânării.

Plastilina este un joc excelent nu numai pentru îndemânare, ci și pentru dezvoltarea creativității. Jocul cu plastilina implică o gamă nesfârșită de posibilități, copiii mici pot să modeleze orice. Posibilitățile sunt limitate de imaginația lor, astfel încât aceasta este minunată pentru stimularea gândirii creative. Materialul plastilinei le permite copiilor să își creeze cu ușurință propriile lucruri fantastice.

Datorită plastilinei colorate copiii învață cum să se joace cu culorile și să asocieze lucruri diferite. Ei învață să recunoască faptul că copacii sunt verzi și acoperișurile sunt de culoare roșie, astfel încât imaginile care apar în imaginația lor devin mai detaliate și mai aproape de realitate. Cu toate acestea, ei învață să manipuleze liber culorile, ceea ce contribuie în mare măsură la dezvoltarea lor creativă. În afară de culori, există și o mare oportunitate de a învăța despre forme; mai întâi se cunosc doar cu cele mai simple forme de sfere și cuburi, dar în dezvoltarea lor, învață să se ocupe de forme mai complexe, cum ar fi trapezoidale, conuri sau dreptunghiuri.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că jocul cu plastilina face ca mâinile să se miște, dezvoltând astfel mișcarea degetelor, încheieturilor și antebrațelor. În timpul utilizării plastilinei, coordonarea viziunii și mișcării mâinilor este în continuă dezvoltare, ceea ce contribuie în mare măsură la dezvoltarea abilităților de coordonare. Acesta este un efect foarte complex, deoarece nu este vorba doar de sincronizarea viziunii și mișcării, ci și de dezvoltarea abilităților motorii complexe. După cum puteți vedea, plastilina este un dezvoltator grozav de jocuri, deci este o idee bună să îi prezentați copilului dvs. acest joc minunat cât mai devreme.