LEGO® (263)

Total 263
Sortare

Rezultate: 263

Cele mai populare produse

LEGO®

Dacă nu ați auzit despre jucăriile LEGO® înseamnă că nu aveți copii. Toți copiii din lume, din fericire acum și cei din România, se joacă cu multă plăcere cu acest joc fenomenal. Hai să recunoaștem, nu numai copiii, și adulții se așează și se pierd cu plăcere în fantezia jocului. Acest joc nu este o simplă jucărie, cuburile putând fi asamblate într-o multitudine de moduri, nu numai cele impuse în desenul prestabilit, ci și în altele care depind numai de fantezie, și ajută copiii la dezvoltarea creativității.

Este o lume fantastică creată de cărămizile LEGO®, care foarte ușor ating limitele realității, depășind mult nivelul de jucărie. Dar drumul succesului nu a fost chiar atât de lin. Probabil foarte puțini știu că jucăria LEGO® își are originile din Danemarca, a fost inventat de un tâmplar care a rămas fără serviciu, dar avea o pasiune deosebită de a face jucării din lemn. Și numele LEGO® vine din daneză, este o anagramă din cuvintele a juca bine.

Forma actuală și designul cărămizilor de asamblare fabricate acum au prins viață în 1958, atunci a fost luată decizia să nu mai fie modificate pentru realizării compatibilității absolute. Astfel, elementele jocului fabricate acum se potrivesc cu elementele fabricate acum zeci de ani, astfel nu trebuie aruncat tot setul, ci trebuie găsit un element asemănător cu care poate fi înlocuită o pisă lipsă.

Ar zice omul că este o simplă jucărie ca oricare altul, dar când te așezi să descifrezi ce știe îți dai seama că nu degeaba cer copiii să le aducă moșul de Crăciun. Dar nu numai de Crăciun și de Paști merită ales ca și cadou această jucărie, copiii vor fi entuziasmați de aceasta cu orice ocazie le primesc.

Dar care dintre jucăriile LEGO® merită cumpărate, există ceva indicații pe care trebuie să le urmăriți când alegeți cadoul? Sigur că da! Trebuie știut că sunt mai multe categorii de LEGO®, o parte sunt destinate copiilor cărora le place să construiască tot feluri de clădiri de la zero, altele conțin minifigurine deja asamblate, iar o altă categorie sunt dedicate fetelor.

Jucăriile LEGO® pot fi achiziționate vărsate sau în seturi. Important este de știut că toate elementele, indiferent din ce set sau categorie face a parte sunt compatibile la asamblare, pot fi împrumutate între ele.

Cel mai cunoscut set de LEGO® și cel mai vechi din serie este cel Classic. În această familie există cele mai multe feluri de elemente, de la case, grădini, animale, plante, drumuri și multe altele. Dacă a fost cineva destul de strângăreț de-a lungul timpului poate construi un oraș întreg cu aceste jucării. Un avantaj major constituie faptul că nu numai copiii de vârste mici se pot așeza la construit, ci și copiii mai mari, chiar și adulții. Putem spune că este un joc de familie pentru o întreagă seară.

O derivație aparte a variantei Classic este cel de LEGO® City, care conține elemente specifice vieții de la oraș. Sunt zeci de seturi și elemente separate oferite spre vânzare spre bucuria copiilor. Rezultatul final este un oraș întreg complet utilat cu drumuri, spitale, zone de construcții, aeroport, helioport și multe altele. Orașul se poate popula cu minifigurine specifice, pompier, polițist, conducător auto etc.

Să nu uităm de fetițe! Există o serie de jucării LEGO® destinate special pentru fetițe. Seria LEGO® Friends conține o multitudine de păpuși asemănătoare cu Barbie, animale de companie, ponei, cățeluși, pisici care sunt plasate în mediul unor povestiri. Amuzant în aceste jucării este că există în spatele fiecărui set o poveste care stă la baza jocului, dar nu este conturată foarte tare, astfel ca copiii să poată ieși din încadrament, să-și dezvolte liber latura creativă.