Smartwatch

Rezultate: 43

Smartwatch

Când vine vorba de gadgeturi digitale toată lumea se gândește la acele accesorii importante fără de care nu am putea trăi viața noastră deja complet modernizată. Telefonul mobil ne trezește dimineața, un automat de cafea ne pregătește cafeaua, în timp ce bem cafeaua pornim mașina dintr-o aplicație, iar la parcare mașina se descurcă singură. Viața noastră s-a schimbat radical, suntem ajutați la fiecare pas de câte un accesoriu deștept ca noi să ne putem concentra la munca noastră sau, de ce nu, să ne rămână nouă mai mult timp pentru odihnă. 

Un smartwach, la fel ca toate accesoriile inventate de dezvoltatori, are rolul lui în activitatea noastră de zi cu zi. Despre ceasul deștept obligatoriu trebuie știut că este un gadget ce nu poate opera fără a fi conectat la un telefon mobil. Se poate considera ca și o a doua consolă de afișare pentru telefon, cam 90% din activitățile disponibile pe ceas sunt legate direct de smartphone. 

Dar hai să vedem care sunt facilitățile cele mai relevante pentru un ceas deștept!

În prima fază trebuie să vă spunem că unii producători limitează conectivitatea smartwach-urilor la putem aminti Apple sau Samsung. Ei au decis că pentru funcționarea ceasurilor produse de ei acestea trebuie să facă pereche corespunzătoare cu un telefon mobil. Ceilalți producători sunt mai îngăduitori, au lăsat poarta deschisă, gadgeturile produse de ei pot fi conectate fără limitări atât la telefoane cu Android cât și la IPhone. Însă, înainte de achiziție, este bine de verificat dacă este compatibil cu versiunea sistemului de operare din telefon, fiindcă nu cu telefoanele sunt compatibile.

Cum am mai spus, ceasul inteligent este o a doua consolă al telefonului, are ecran digital pentru afișarea datelor, drept mai mic decât un telefon obișnuit, însă suficient de mare ca să poate afișa 2-3 rânduri de text. Cu această extindere pot fi urmărite mesajele text venite din aplicațiile de tip email, social media fără ca utilizatorul să fie nevoit să scoată telefonul din buzunar. Utilitatea poate fi observată în timpul conducerii unui automobil sau când utilizatorul este angajat într-o activitate care îi ocupă ambele mâni. 

Cu un smartwach conectat la telefon se pot iniția apeluri telefonice și se poate răspunde la apeluri primite cu apăsarea unui singur buton. Această facilitate a ceasului inteligent este poate cea mai importantă. Este foarte des folosit în timpul activităților sportive, dar foarte util și când telefonul este la încărcat într-o altă cameră.

Dar să nu uităm nici de celelalte facilități la fel de importante! Smartphone-urile recent apărute au încorporate camere digitale, microfon, locaș pentru carduri de memorie, jack pentru ieșire cască audio. De fapt este un centru multimedia, se poate folosi fără probleme pe post de repertofon sau video recorder. Cu acest gadget  puteți iniția videoconferințe și puteți înregistra clipuri video la rezoluție FullHD. Toate astea fără să fiți nevoiți să folosiți telefonul din buzunar, apăsând doar un buton al smartwatch-ului.