Trimmere gard viu

Rezultate: 44

Sistem de tăiat gard viu 

La toată lumea i-ar plăcea ca în jurul casei, în loc de un gard de beton sau sârmă, să vadă o oază de verdeață. Gradul viu este o soluție viabilă din toate punctele de vedere, dar înainte de vă apuca de plantat trebuie să știți că acesta are nevoie de îngrijire periodică, că altfel copăceii scapă de sub control. Nu trebui să vă povestim cum arată un gard viu neîngrijit, probabil că v-ați întâlnit cel puțin dată cu imaginea unui parc neîntreținut.

Dacă aveți un gard viu va trebui să aveți și scula potrivită pentru întreținerea lui. Cea mai simplă sculă este foarfeca de tuns gard viu, care este o foarfecă obișnuită doar că are lame mai lungi și mânere mai rezistente ca varianta cunoscută din bucătărie. Această sculă este potrivită pentru garduri mici de 2-3 metri, care nu presupune un efort deosebit. Trebuie știut că acționarea acestei foarfeci nu se face foarte ușor, mai ales dacă crengile au fost lăsate să crească prea groase.

Dar bineînțeles există și o variantă mecanizată. La momentul actual în comerț există două modele din punct de vedere al acționării, cu motor electric și motor termic.

Principiul de funcționare este foarte simplu, mașina are două lame puse una peste alta, care la rândul lor au niște dinți foarte ascuțiți de lungime 2-3 cm ieșiți perpendicular. Acești dinți au o mișcare pendulară în contratimp, retezând crenguțele care se prind între ele. Numărul dinților variază în funcție de lungimea totală a lamei, de obicei sunt peste 25 de dinți. Lungimea totală a lamei reprezintă partea utilă a mașinii, dar această dimensiune depinde direct de puterea motorului de acționare.

Mașina de tăiat gard viu electric, zis și trimmer electric în unele cazuri, are un motor bazat pe curent electric alternativ. Pentru a fi acționat este nevoie de o priză de curent de unde va primi energia necesară funcționării. De aici vine automat și neajunsului lui, este limitat ca zonă de acțiune de o priză sau prelungitor. Logic nu este eficient să ai un trimmer în casă și să te plimbi sute de metri cu un cablu după tine.

Pentru a evita această problemă există două soluții. În ultima vreme au apărut pe piață mașini de tăiat gard viu electrice cu acumulator. Aceasta este o soluție foarte elegantă și practică, însă costurile acumulatorului au ridicat semnificativ prețul, nu toată lumea își permite.

Soluția cealaltă este alegerea sistemelor de tăiat gard viu cu motoare termice. Acest aparat este vârful de lance al trimmerelor, este cel mai eficient și cel mai productiv dintre toate. Motorul cu ardere internă permite reglarea vitezei de mișcare a foarfecelor, putând oferi un mod turbo la nevoie.

Când alegeți un sistem de tăiat gard viu trebuie să aveți în vedere că această sculă trebuie să purtați în mână în timpul procesului de tundere și să-l dirijați. Ca urmare, greutatea este un factor important în alegerea acestei scule.