Hard Disk-uri, carcase HDD (192)

Total 192
Sortare

Rezultate: 192

Cele mai populare produse

Hard Disk-uri, carcase HDD

Cine nu ar vrea să aibă în dotare un sistem de calcul care poate intra în acțiune în câteva secunde? În ultima vreme tehnologia informatică s-a dezvoltat enorm, au apărut noi soluții cu ajutorul cărora sistemul de operare poate fi activat nesperat de repede. Apariția SSD-urilor a revoluționat piața, oferind utilizatorilor o viteză de transfer de date dublă față de Hard Disk-urile clasice. Însă la momentul actual nu toată lumea își permite luxul de a avea ultima tehnologie în sistemul de acasă.

Cipurile de memorie folosite pentru construcția SSD-urilor sunt foarte scumpe, mult mai costisitoare decât componentele unui Hard Disk obișnuit. În afară de acest aspect, mai există un impediment major la Hard Disk-urile noi, capacitatea lor este limitată în jurul a 500 GB, dar fiind de ultima generație, au prețuri care nu toți își permit. Sistemele moderne trebuie să aibă cel puțin 500 GB loc de depozitare a datelor. Din aceasta memorie, orice sistem de operare și aplicațiile preferate vor consuma cel puțin 50%, restul fiind folosită pentru păstrarea datelor personale.

Soluția ideală este folosirea în paralel a două Hard Disk-uri, un SSD pentru sistemul de operare și aplicații, celălalt fiind un Hard Disk de generație veche cu o capacitate mare de 2-3 TB. Astfel, sistemul de calcul pornește în câteva secunde, având la dispoziție o viteză de transfer mare, însă nu duce lipsă nici de loc de depozitare, datorită Hard Disk-ului de capacitate mare.

În unele cazuri nu există posibilitate de extindere al sistemului de calcul, din cauza limitărilor de construcție. Astfel de limitări sunt frecvente la sisteme mobile sau sisteme integrate. În aceste cazuri nu există alte soluții decât folosirea unor carcase HDD externe sau adaptoare interne. În cazul laptopurilor există posibilitatea de a renunța la unitatea optică, în locașul acesteia fiind introdusă o carcasa HDD adaptată. Astfel laptopul poate fi extins cu încă un Hard Disk. Însă este bine de știut că în combinația SSD+HDD Hard Diskul primar întotdeauna trebuie să fie cel intern, ca urmare SSD-ul trebuie să fie instalat în interior și HDD-ul în locul unității optice.

Toate Hard Disk-urile noi au carcase HDD standardizate. Sunt două dimensiuni răspândite în sistemele de calcul 3,5 țoli și 2,5 țoli. Prima este destinată sistemelor desktop, a doua celor mobile. Dar cu ajutorul unui adaptor de carcasă HDD cele mobile pot fi montate și în desktopuri, fără ar genera erori de funcționare.

O serie de Hard Disk-uri recent apărute combină soluția SSD cu HDD. Aceste echipamente au instalate memorii NAND Flash pe placa electronică și lucrează ca o prefață rapidă, astfel transferul de date devine mai rapidă. Însă această scamatorie nu elimină definitiv latența capului de citire/scriere a hard disk-ului, ea rămânând la parametrii vechi. Acest echipament poate fi o soluție de moment, dar cel mai bine este ca sistemul să fie înzestrat cu un SSD de ultima generație.