Subcategorie

Placi de baza (58)

Placi de baza (58)

Total 58
Sortare

Rezultate: 58

Cele mai populare produse

Plăci de baza

Cei laici, care nu prea sunt în prietenie cu sistemele de calcul, cunosc doar anumite aspecte despre aceasta. Cunosc faptul că cu cât mai mare este memoria și procesorul, cu atât mai bine va funcționa sistemul. Nu prea se interesează de celelalte detalii, ce fel de placă de bază sau sursă va fi inclusă în viitorul echipament de calcul.

Foarte rău! Puțini știu că performanța unui sistem de calcul depinde în mare măsură de placa de bază pe care sunt inserate toate componentele periferice. Dacă între aceste componente și placa de bază există orice conflict, funcționarea echipamentului va fi afectată în mod negativ.

Ca un fel de concluzie, cel care face alegerea plăcii de bază trebuie să fie foarte atent, atât la detaliile de performanță, cât și la aspecte care sunt legate de formă și compatibilitate fizică. Plăcile de bază sunt fabricate de foarte multe firme cu renume, unele sunt consacrate de zeci de ani pe piață și realizează nu numai plăci de bază, ci și alte componente importante, plăci de sunet, plăci video, plăci de rețea.

La momentul actual sunt două direcții importante în construcția plăcilor de bază: plăci cu integrare totală și plăci cu cât mai multe socluri  de extindere. Plăcile de bază cu integrare totală sunt construite în jurul unui socket de procesor și sunt lipite toate componentele necesare funcționării sistemului de calcul: placă de sunet, placă video, placă de rețea, modem. Astfel de plăci sunt cel mai des folosite pentru echipamentele mobile și sisteme all in one. Sunt destul de performante pentru a fi folosite pentru sistemele de tip office sau home user. Cu unele îmbunătățiri pot fi folosite și pentru jocuri care nu au nevoie de performanțe extraordinare din partea plăcii video. Avantajul deosebit este dimensiunea redusă și ușurința în exploatare, nu necesită răcire, singurul ventilator care este obligatoriu este cel a procesorului, nelipsit din nicio stație.

Însă această placă nu va oferi suficientă performanță pentru gameri sau utilizatori profesionali, care au nevoie de o putere de calcul foarte mare, au nevoie de performanțe de vârf din partea unității grafice. Ca să poți înfinge o placă video de ultima generație în sistem va fi nevoie de o placă video care să corespundă cerințelor. În această categorie sunt plăcile de bază care au 4-8 socluri PCIe pentru plăcile de extensie (video, sunet) și 4-6 locașuri pentru memorii. Un sistem performant poți construi doar cu componente de calitate, cel care selectează componentele trebuie să pună accent pe compatibilitate. Este de recomandat să fie citite specificațiile plăcii de bază înainte de cumpărături, ca să fie înlăturate eventualele neplăceri ulterioare.