Plăci de sunet (3)

Total 3
Sortare

Rezultate: 3

Cele mai populare produse

Plăci de sunet

În ultima vreme cam toate plăcile de bază integrează tot ce se poate pe placă din motive de economie de spațiu. Acest lucru este foarte benefic acelor utilizatori care nu au nevoie de performanțe deosebite din partea sistemului de calcul, fiindcă la prețul unei plăci de bază cumpără toate componentele necesare pentru funcționarea sistemului. Dar cum se știe, când începi să faci integrare, începi să faci și compromisuri. În anumite situații trebuie să se facă rabat la calitate în detrimentul economiei de spațiu sau costuri.

Plăcile de sunet sunt dintre cei care pierd cel mai mult la acest joc de integrare. Placa de sunet a fost prima placă care a fost integrată pe o placă de bază. Atunci s-a constatat că publicul nu sesizează diferența de calitate între sunetul emis de o placă integrată și placa de sunet PCI. Astfel, de la început s-a considerat că este benefic pentru toată lumea dacă se reduc costurile și dacă se produce un pic de scădere de calitate.

Adevărul este, că pentru o utilizare zilnică, audiție la laptop, sau streaming pe Internet este suficient, dar pentru activitate de creație este exclusă folosirea acestor plăci de sunet integrate. Pentru acest lucru este nevoie de o placă de sunet de calitate.

Însă aici apare problema plăcii de bază care trebuie să primească această placă. Când cineva se gândește la construirea unei stații de lucru dedicate creativității în domeniul sunetului, va trebui să se gândească în ansamblu. Trebuie începută cu placa de bază care trebuie să aibă suficiente socluri de extensie pentru mai multe plăci de sunet și plăci video, continuat cu un procesor destul de performant pentru mixaje, respectiv spațiu de stocare rapidă și suficient de mare pentru fișierele audio-video de dimensiuni foarte mari. Nu în ultimul rând, trebuie să se asigure că sistemul va avea destulă memorie pentru a opera în background zeci de aplicații, fără întreruperi, fără bag-uri, care la un astfel de sistem este imposibil de tolerat.

În concluzie, trebuie alese acele componente compatibile și suficient de performante care pot asigura munca creativă în condiții de siguranță. Este foarte neplăcut ca munca unui om să fie distrusă de o mașină care ar trebui să ajute în activitatea sa.

În paleta fabricanților de plăci de sunet sunt o serie de modele, unele destinate utilizatorilor care nu au pretenții prea mari. Aceste plăci sunt echivalentul plăcilor de sunete integrate. De obicei acestea sunt folosite în sistemele unde sunt incluse plăci de bază fără placă de sunet integrată.

Celelalte plăci de sunet sunt destinate activității profesionale și sunt incluse în sistemele care vor fi folosite pentru sonorizări, mixaje sau alte activități de creare legate de multimedia.