Imprimante, imprimante 3D (635)

Total 635
Sortare

Rezultate: 635

Cele mai populare produse

Imprimante, imprimante 3D

Dacă privim în urmă, analizând istoria omenirii, datele scrise sunt acele dovezi certe care pot confirma cu siguranță evenimentele petrecute acum sute, poate mii de ani. Unele dovezi sunt gravate în pietre, altele sunt pictate pe pereți, dar cele mai importante totuși rămân manuscrisele și cărțile. Scrisul este și acum cel mai important mod de comunicare, doar că majoritatea documentelor nu se mai realizează manual, ci cu ajutorul tehnicii moderne. Acum o sută de ani era o realizare deosebită ca cineva să scrie o carte, iar acest lucru putea dura ani de zile. În zilelenoastre oricine poate ușor să scrie la calculator în câteva zile o carte întreagă, iar la o imprimantă poate fără probleme să se apuce de multiplicare. Acum un secol multiplicarea putea fi realizată doar în tipografii și presupunea o muncă foarte pretențioasă. Din această cauză cărțile erau foarte scumpe și numai cei bogațiîși permiteau. Acum, în secolul tehnicilor moderne, o serie de imprimante sunt specializate pentru a ajuta munca de zi de zi a omului.

În comerțul tehnicilor de calcul sunt câteva serii de imprimante care așteaptă să fie cumpărate și folosite în scopuri nobile. Imprimarea textelor este forma cea mai folosită, dar imprimantele moderne pot fi folosite și pentru tipărirea pozelor, realizarea materialelor publicitare. Imprimantele folosesc diferite tehnici pentru a realiza transferul de cerneală pe suport. Imprimantele astfel se pot clasifica în mai multe moduri. Cel mai obișnuit mod de clasificare este modul de realizare a imprimării. O imprimantă foarte cunoscută este cea cu jet de cerneală. Această imprimantă folosește picături de cerneală pentru scris. Cerneala este împroșcată pe hârtie prin zeci de duze, iar uscarea se petrece imediat printr-o descărcare electrică. De toate aceste operațiuni este responsabilă o electronică sofisticată ascunsă în cartușul de imprimantă.

Celălalt mod de imrimare este tipărirea cu laser. La aceste imprimante praful de toner este așezat pe hârtie, iar hârtia trece printr-un cuptor termic unde practic se produce arderea. Această imprimantă nu are componente electronice sofisticate și este foarte fiabilă din punct de vedere a exploatării îndelungate.

Cu apariția automatizării, prin comenzi numerice, mulți ingineri în domeniul tehnologiilor inovatoare au încercat să realizeze imprimante care pot modela tridimensional un obiect. Aceste tehnologii au fost continuu dezvoltate, contribuind mult la apariția imprimantelor 3D. Cu imprimante 3D nu mai există graniță între fantezie și realitate. Tot ce se imaginează și poate prinde contur în calculator se poate transforma ușor în modele 3D. O serie de imprimante 3D specializate în modelare pot palpa piese reale cu ajutorul laserului imprimând copii fidele ale acestuia. Omenirea nu mai este limitată la gravarea pietrelor, acum istoria modernă se scrie cu imprimante 3D, lăsând în urmă tehnologii care acum sute de ani erau fantezii.