Imprimantă laser (30)

Total 30
Sortare

Rezultate: 30

Cele mai populare produse

Imprimantă laser

Toate imprimantele, indiferent ce tehnologie folosesc, sunt mișcate de electricitate. Electricitatea mișcă motorașele, arde cerneala și alimenteză cu semnal senzorii de activitate. Da, fiacare mișcare din imprimantă este verificată și confirmată de niște senzori de stare, semnalul fiind interpretat de un software care dă comenzile necesare. Astfel, o imprimantă laser poate conține zeci de senzori fără care nu poate funcțina în mod corespunzător. Senzorii anunță softul despre poziția hârtiei în imprimantă de la începutul tipăririi până la teminarea ei. Astfel se poate constata ușor dacă s-a produs un blocaj, chiar se poate determina ușor și unde este blocată hârtia.

Dar nu numai hârtia este urmărită în imprimanta laser. Senzorii de stare supraveghează situația cartușului cu praf de imprimare. Dacă imprimanta tipărește alb-negru, atunci sunt suficienți 2 senzori. Unul arată dacă cartușul este conectat, celălalt arată căt mai este până la golirea lui. Însă lucrurile se complică în cazul imprimantelor laser color, unde sunt instalate încă 3 cartușe cu ajutorul cărora se realizează combinația necesară de culori. La aceste imprimante sunt o serie de senzori instalate pentru determinarea diferitelor situații care apar.

Imprimantele laser din categoria profesională au sute de senzori de stare, care controlează calitatea pe tot parcursul procesului de imprimare. În aceste imprimante laser în orice clipă se poate verifica temperatura de lucru a cuptorului de ardere, cantitatea și calitatea tonerului, câte pagini sunt în sertare, ce activitate se petrece exact la momentul respectiv.

Bineînțeles, nu toate seriile de imprimante conțin aceste facilități. Ca o imprimantă să fie înzestrată cu atâta știință trebuie să fie echipată corespunzător cu senzori sofisticați și un program care poate traduce semnalul emis. Aceste componente sunt scumpe și ar ridica prea mult prețul  imprimantei. Ca urmare, mulți producători aleg varianta de a căuta calea de mijloc, folosind senzori doar în acele puncte unde este stric necesar. Aceste imprimante laser sunt, în general, dedicate utilizării moderate, acasă sau în birouri cu activitate birotică redusă. Acolo unde se tipăresc zilnic mii de pagini este nevoie de aparate mai serioase, care pot fi alese din seriile de mijloc sau superior.

În general imprimantele cu laser au o fiabilitate în exploatare foarte înaltă. În cazul în care este folosită corespunzător, făcând reviziile tehnice și schimbul consumabilelor doar cu piese originale, imprimanta poate funcționa impecabil ani de zile fără a face rabat la calitate. Tehnologia de imprimare cu laser nu este pretențioasă, tot procesul se poate controla foarte ușor. Un avantaj important constituie faptul că fiecare imprimantă laser este prevăzută cu rezervor de reciclare a tonerului, astfel este eliminată posibilitatea murdăririi accidentale a componentelor cu praf de toner.

Imprimanta laser de orice tip, color sau alb-negru, este o alegere bună, dacă cineva dorește un aparat de încredere. Sunt o serie de fabricanți renumiți care de zeci de ani dezvoltă tehnologia mai departe, realizând imprimante din ce în ce mai performante.