Subcategorie

Trambuline (4)

Trambuline (4)

Total 4
Sortare

Rezultate: 4

Cele mai populare produse

Trambuline

Aveți copii neastâmpărați, se agită încontinuu, se mișcă non-stop? Înseamnă că au nevoie de o ocupație care să-i extenueze fizic, ca seara să cadă în pat ca un sac de porumb! Mersul cu bicicleta și drumețiile sunt perfecte, dar asta presupune că trebuie să iasă copiii împreună cu un adult care îi supraveghează continuu, lucru irealizabil  câteodată.

Însă săritul pe trambulină ar putea fi o activitate care să rezolve problema cât ai zice pește! O trambulină este foarte benefică din mai multe puncte de vedere pentru copii, în primul rând dezvoltă un simți foarte bun al a echilibrului, în al doilea rând dezvoltă o rezistență fizică deosebită, precum și întărește musculatura. În afară de aceste aspecte copilul primește o jucărie care o să-l distreze toată vara.

Cum ați observat, trambulinele sunt de foarte multe feluri, ca urmare  înainte să decideți cumpărarea trambulinei este bine să verificați câteva caracteristici și condiții de instalare.

Cel mai important în achiziționarea acestui produs este locul unde va fi amplasat. Degeaba vreți să cumpărați o trambulină cu diametrul de 3-4 metri dacă în curte sau grădină unde vreți să o  amplasați aveți spațiu liber doar de 2 metri. La acest capitol trebuie să amintim că pe lângă trambulină este indicat să rămână un spațiu liber din motive de siguranță și pentru a putea mai ușor să se facă curățenie pe lângă ea.

Tot la început trebuie hotărât pentru câte persoane și la ce greutate va fi folosită trambulina. Aceste echipamente sunt limitate la o greutate maximă și nu este indicat să fie depășită greutatea maximă admisă. Totodată, cu cât mai multe persoane vor folosi simultan aparatul, cu atât mai largă trebuie să fie trambulina să aibă toată lumea loc de sărituri.

Din punct de vedere dimensional și de formă sunt trambuline circulare și dreptunghiulare. Cele circulare pornesc de la diametrul de 1,5 metri și se opresc undeva la 5 metri, iar cele dreptunghiulare au latura mică 1,5-2 metri, respectiv lungimea poate  se poate extinde până la 6-7 metri. Aceste trambuline deja sunt destinate pentru parcuri de joacă unde încap 10-15 copii deodată.

În afară de cota dimensională a locului unde va fi amplasată noua jucărie trebuie să acordați atenție mărită de planeității locului. Nu este deloc indicat să fie trambulina instalată în plan vertical, țăruși și picioarele de fixare trebuie să fie bine înțepenite în pământ.

Pentru a beneficia de siguranță sporită pentru copiii și adulții care vor folosi această jucărie, trebuie ales un model care are pereți de protecție destul de înalți să protejeze utilizatorii de căderi accidentale. Totodată, în jurul materialului elastic, zona în care sunt agățate arcurile, trebui să existe o acoperiră din spumă destul de groasă, dacă cineva din greșeală calcă în zona respectivă să nu fie accidentat. Merită verificat numărul și calitatea arcurilor cu care este dotată trambulina să nu fie mai puține decât prevede greutatea totală a sistemului.

După ce ați achiziționat trambulina, deși nu este o scamatorie excepțională să fie asamblată și instalată, pentru siguranță prima instalare merită lăsată pe seama specialiștilor.

 La fel, după o lungă durată de nefolosire a trambulinei, este obligatoriu să fie verificată rezistența structurii  arcurilor de un adult, să nu apară alte neplăceri în timpul jocului.