eBook Reader (21)

Total 21
Sortare

Rezultate: 21

Cele mai populare produse

eBook Reader

Era digitală se înfiltrează din ce în ce mai mult în viața cotidiană. Tinerii sunt legați la mâni și picioare de gadgeturi electronice, oriunde se duc au nevoie de conectivitate la Internet să poată ține legătura cu prietenii prin social media. Nu avem ce face, va trebui să ne obișnuim că asta este viitorul!

Mulți spun că era digitală distruge pofta tinerilor de a citi. Într-un fel au dreptate, rar iau copiii de azi o carte clasică în mână. Dar trebuie să recunoaștem că era digitală a adus și progrese importante în domeniu. Au fost sute de mii de cărți salvate de la distrugere definitivă, au fost digitalizate pentru ca și generațiile ulterioare să poată beneficia de tezaurul strămoșilor.

Cititul în sine s-a canalizat mai mult în mediul online. Au apărut zeci de mii de cărți digitale disponibile gratuit ca tinerii să aibă acces la literatură, știință, divertisment. Ca să fie mai facilă citirea cărților digitale au fost dezvoltate eBook Reader-e care, contrar unor preconcepții, nu sunt simple tablete electronice. Este drept că funcția de bază pentru care a fost proiectat eBook Reader -ul, adică cititul, poate fi realizată și de alte gadgeturi cum ar fi telefonul mobil sau tableta, dar nu la calitatea la care poate fi făcută de acest dispozitiv.

Ecranul unui eBook Reader diferă din punct de vedere funcțional de tablete. Ecranul acestui dispozitiv nu este un simplu ecran LCD, imaginea la eBook Reader este produsă prin polarizarea electrică a milioanelor de particule de dimensiuni foarte mici, astfel textul afișat nu este un joc al luminii de fundal, ci o substanță care seamănă cu cerneala clasică. Ca urmare a acestei proprietăți, cu cât lumina este mai puternică cu atât calitatea imaginii create de ecran este mai clară.

În prima fază eBook Reader-ele au fost proiectate strict pentru citirea cărților digitale, dar cu timpul dezvoltatorii și producătorii și-au dat seama că au nevoie să fie extinse capabilitățile dispozitivului. Astfel a fost inclusă în dotarea lor alte funcții, cum ar fi conectivitatea WIFI, boxe încorporate pentru redarea cărților audio, porturi de conexiune la calculator și căști audio.

Posibilitatea de conectare la Internet a fost un pas important și absolut necesar pentru aceste dispozitive. Majoritatea cărților digitale se găsesc în mediul online, deci era nevoie de posibilitatea actualizării bazei de date. Însă aici trebuie menționat că eBookReaderul a fost conceput ca să aibă o autonomie rar găsită la dispozitive electronice. Unele modele pot fi utilizate și o lună fără să fie încărcate, bineînțeles cu condiția ca conexiunea WIFI să fie dezactivată, fiind cel mai mare consumator de energie al aparatului.

Un alt avantaj la eBook Reader este simplitatea. Nu este un aparat complicat, are un meniu foarte intuitiv, special conceput pentru citirea cărților digitale. Fiecare manevră este astfel gândită ca și un copil să poată folosi fără dificultăți.

eBook Reader-ul în sine este un dispozitiv destinat lecturii, dar în unele excepții se poate folosi și pentru divertisment, pentru vizionarea unui film sau ascultarea muzicii.