Tablete (168)

Total 168
Sortare

Rezultate: 168

Cele mai populare produse

Tablete

Cred că putem afirma fără ezitare că în fiecare locuință există minim un dispozitiv electronic digital cu care să vă puteți conecta la Internet. Trăim împreună cu acest lucru și ne place! Ne place să fim informați imediat, să fim în contact cu lumea largă!

Tableta este un dispozitiv care a fost conceput în prima fază pentru a facilita utilizatorii să se conecteze la Internet. De fapt, tableta este un telefon inteligent cu diagonala ecranului puțin mai mare, care în general variază între 7 și 13 inch. Ulterior această facilitate de bază a fost extinsă transformând tableta într-un veritabil centru de distracții.

Prima tabletă a fost dezvoltată de Apple. Dar de atunci s-au  scurs aproape 10 ani de existență și mulți alți producători cunoscuți și mai necunoscuți și-au încercat norocul pe acest segment de piață. Toate tabletele sunt construite în jurul ecranului tactil, tendința este ca pe dispozitiv să apară cât mai puține butoane fizice pentru a face loc porturilor de conexiune, USB, HDMI, audio.

Problema cea mai mare al acestui gadget este autonomia. Cu cât mai mare este diagonala ecranului, cu atât mai mare este consumul care trebuie contracarat cu acumulatori mai puternici. De obicei există un echilibru standard, scopul principal este ca dispozitivul să poate fi ținut în activitate măcar 12 ore. Însă trebuie amintit la acest pas că sunt tablete performante care sunt optimizate la maxim și pot funcționa cu o singură încărcare 24-36 de ore.

Principalul scop a tabletei este conexiunea la Internet. Această facilitate a fost dezvoltată la perfecțiune, de obicei aparatele moderne au în dotare conectivitate atât 3G/4G cât și WIFI. Tot la conectivitate trebuie să amintim că toate modele sunt prevăzute cu porturi bluetooth pentru a ușura conectarea dispozitivelor externe cum ar fi boxe sau headset-uri. Dacă cumva nu există alte posibilitate de legare al perifericelor, atunci pot fi folosite porturile USB sau HDMI cu cablurile potrivite.

Astfel aceste gadgeturi pot fi legate la display-uri video sau amplificatoare de semnale audio/video. Este important de amintit  pentru cei care vor să folosească ca centru multimedia, că tableta este capabilă de redarea filmelor în format FullHD, unele chiar pot fi folosite pentru redarea formatului 3D.

Datorită integrării complete al componentelor există însă niște limitări fizice al acestui echipament. Trebuie luat în considerare că aparatul nu are posibilitate de upgrade fizic, adică cum a fost produs așa rămâne pe viață. Deci la momentul achiziției trebuie ales acel model care și peste 2-3 ani să satisfacă toate cerințele viitorului utilizator.

Este important de știut că rapiditatea de procesare depinde în mod exclusiv de componentele incluse în aparat. Nu numai procesorul, memoria internă și externă contează, ci întregul sistem și optimizarea acestuia. Merită analizate și testate mai multe modele înainte a vă hotărî definitiv asupra modelul potrivit pentru nevoile visate. O tabletă este destul de rezistentă, este proiectată pentru multe ore de funcționare, dar trebuie știut că majoritatea modelelor nu sunt rezistente la apă, precum și expunerea îndelungată la soare poate afecta performanțele tabletei.