Telefoane mobile (273)

Total 273
Sortare

Rezultate: 273

Cele mai populare produse

Telefoane mobile

Acum zeci de ani când în a apărut primul telefon fără fir, nimeni nu s-a gândit că acest echipament va revoluționa piața digitală. Curios este că tehnologia telefonului mobil există de aproape 45 de ani și a fost nevoie de zeci de ani de dezvoltare ca să înceapă isteria de acum.

De ce a trebuit să așteptăm atât de mult să apară pe rafturi peste tot? Simplu! Primul telefon portabil, fără fir avea 2,5 kilograme și rază de acțiune de aproximativ 30 metri. Funcționa, dar nu avea utilitatea necesară pentru a fi răspândit pe scară largă. A durat destul de mult până s-au găsit soluții adecvate ca acumulatorii, ecranul, sistemul de conectare, componente esențiale ale telefonului să se minimizeze atât de mult înât să le poți închide într-o carcasă care să încapă în buzunar.

De fapt, forma actuală al telefonului a prins contur când producătorul Motorola a dezvoltat primul telefon mobil, numit și prima generație. De atunci a început cursa pentru supremație! Mulți ingineri, cercetători eminenți au contribuit la dezvoltarea sistemului de comunicație fără fir, fiindcă de fapt nu numai telefonul a trebuit să fie dezvoltat, ci întreg sistemul de transmisie-recepție GSM.

După ce au fost soluționate primele obstacole serioase, dezvoltarea echipamentelor mobile a prins o rapiditate neobișnuită. Trecând prin generația 2G, 3G, telefonul mobil de azi a ajuns la generația a patra (4G) care este capabil de lucruri inimaginabile. Acum telefonul este un mic calculator cu sistem de operare propriu, camere de filmat HD, centru multimedia, conectat non stop la    Internet.

Să nu uităm că acest lucru a fost posibil odată cu apariția sistemelor de operare dedicate telefoanelor mobile. La început fiecare producător a dezvoltat câte un sistem de operare propriu, dar cu apariția telefoanelor smart a fost nevoie de uniformizare. Astfel au început să apară sisteme de operare crossplatform, Android, iOS, WindowsMobile, BlackBerry care în principiu ar putea fi instalate pe orice telefon mobil. Practic, unele sisteme de operare au rămas blocate în sistemele producătorului, cum ar fi iOS și BlackBerry. Aceste sisteme nu pot fi instalate decât doar pe echipamentele specificate de ei.

În contrapartidă, Android OS dezvoltat de Google Corporation oferă libertate deplină. Sistemul de operare este gratuit, ca urmare toți producătorii care doresc o colaborare cu ei o pot face fără cost.

Sunt foarte mulți producători de telefoane mobile pe piață actuală! Cele mai multe fabrici sunt în China, America, Canada, dar de fapt uzine care livrează accesorii și componente sunt peste tot în lume. Cei mai cunoscuți sunt Apple, Motorola, Samsung, LG, Motorola, Huawei, Sony, Asus, Lenovo și multe altele mai puțin cunoscute. Toți producătorii dezvoltă mai multe serii de telefoane astfel încât să acopere toată gama de performanță și prețuri, ca utilizatorii finali să poată decide care este cel mai potrivit pentru ei.

La momentul actual standardul minim pentru un telefon mobil trebuie să înceapă de la următoarele: să fie capabil de conexiune de Internet mobil 3G/4G, să aibă ecran tactil AMOLED,  să aibă procesor cel puțin quadcore, memorie internă minim 1 GB, memorie externă cel puțin 8 GB, cameră video capabilă de captură FullHD, acumulator minim 2200 mA. Acești parametrii permit utilizatorului să ruleze orice fișier multimedia fără întreruperi, să se conecteze la Internet din orice locație, să poarte convorbiri telefonice toată ziua, fără riscul descărcării acumulatorului.