Smartphone (189)

Total 189
Sortare

Rezultate: 189

Cele mai populare produse

 

Smartphone

Generația digitală preia cu multă plăcere cuvinte din engleză și folosește în limbajul de zi cu zi, un jargon numai pe înțelesul lor. Așa au apărut în limbajul tinerilor cuvinte ca smartphone, smartwach, smarthome și altele, care de fapt arată cât de lipsiți suntem de fantezie. Nu era mult mai simplu să numim pe înțelesul tuturor deștept sau inteligent?

Smartphone-ul, sau mai pe înțelesul tuturor, telefonul inteligent, este acel echipament mobil de care tinerii nu pot fi despărțiți nici măcar în timpul mesei.

La sfârșitul anului 2007 a apărut primul telefon preinstalat cu sistemul de operare Android 1.0 și Apple a lansat primul iPhone. Din acest moment s-a schimbat radical modul de a folosi telefonul mobil. La acest moment a devenit echipamentul mobil cunoscut de toată lumea smart, adică inteligent. Cu ce s-a schimbat modul de folosire?

Telefoanele mobile cu taste erau dedicate în special folosirii lor pentru ceea ce erau în prima fază proiectate, adică utilizatorul să comunice verbal sau în formă scrisă. Dar dezvoltatorii și-au dat seama că într-un echipament de acest gen se ascunde mult mai mult potențial doar trebuie găsite modalitățile de exploatare. Astfel s-a ajuns la sisteme de operare pentru smartphone-uri. Cu noul sistem de operare telefonul deja putea să primească alte întrebuințări. Ecranul telefonului a fost modificat și s-a adăugat funcția de touch, astfel manevrarea a devenit mai facilă. Pentru vizibilitatea mai bună a imaginilor și textelor de pe ecran a fost mărită considerabil dimensiunea lor. La acest moment a fost adăugată și prima cameră digitală pe telefoane, astfel putând fi folosite pentru videoconferințe și înregistrări.

Încet-încet telefonul mobil a primit zeci de funcții noi care, în cei aproape de 10 ani de dezvoltare, a ajuns acum un mic calculator. Smartphonul probabil este echipamentul care a trăit cea mai mare expansiune de dezvoltare până acum.

În zilele noastre cu un smartphone poți face orice dorești! Este un minicalculator cu care poți rezolva sarcinile de serviciu în timp ce stai la masă cu prietenii, poți face fotografii sau clipuri video de înalte calitate în timpul tău liber, te poți uita la filme, poți asculta muzică, te poți conecta la Internet în orice colț al lumii și bineînțeles să nu uităm de cea mai importantă funcție, poți susține convorbiri telefonice și poți trimite mesaje text cu duiumul.

Un smartphone adevărat nu te lasă la greu! Dar pentru asta trebuie să aibă niște caracteristici de bază. Orice telefon mobil nou obligatoriu trebuie să aibă ecran multitouch de preferință AMOLED. Nu trebuie să lipsească procesorul de mare performanță de cel puțin quadcore, memorie internă din belșug, dar cel puțin 1 GB. Nici memoria externă nu trebuie uitată, asta ar trebui să se situeze undeva peste 8GB, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Un smartphone consumă multă energie, sigur va avea nevoie de un acumulator de putere, care trebuie să aibă cel puțin 2000 mA. La cele descrise mai sus mai putem adăuga camera frontală și principală cu mulți megapixeli, care nu trebuie să lipsească din nici un telefon nou-nouț.