Sisteme Home Cinema (9)

Total 9
Sortare

Rezultate: 9

Cele mai populare produse

Sisteme Home Cinema 

Omul obosit râvnește după odihnă! Foarte mulți ajung acasă epuizați, fără vlagă să mai facă orice mișcare. Pentru ei rămâne varianta odihnii pasive, să citească, să se uite la un film, să asculte muzică. De ce să nu facă acest lucru la o calitate superioară?

Un sistem home cinema poate deveni centrul de distracție a casei. Cu echipamentele alese în mod grijuliu acest centru poate îndeplini toate visele întregii familii, de la mic la mare.

Dar hai să vedem cum ar trebui să arate un sistem home cinema pentru acasă! Datorită segmentării pieței sunt o sumedenie de sisteme pe piață, foarte greu vă veți putea decide care este potrivit pentru toate planurile. În prima fază trebuie să vă hotărâți asupra planurilor, adică  la ce se va folosi sistemul home cinema, care este scopul principal pentru care ați decis achiziționarea.

Majoritatea oamenilor cred că sistemul home cinema este un sistem de boxe care poate varia la număr între 3 -7. Într-un fel au dreptate, dar de fapt acest sistem multimedia este compus dintr-un amplificator de semnal audio/video și sateliții de redare ale semnalului. Adică, când vorbim de sistem home cinema trebuie să vorbim de întreaga linie de redare al semnalului audio, respectiv video.

Cele mai simple sisteme într-adevăr sunt alcătuite doar dintr-un amplificator de semnal audio și boxele aferente. Din motive de costuri, amplificatorul la acest sistem de obicei este incorporat în subwoofer dar poate fi și un echipament separat. Sistemele home cinema de acest tip nu sunt cele mai grozave, au putere mică și zgomot destul de mare la redare. Dar sunt destul de potrivite pentru conectarea la calculatoare sau alte echipamente nesofisticate. Aceste echipamente pot conține 2,4 chiar și 6 sateliți în afară de subwoofer, dar împreună rar depășesc puterea de 50 wați.

Dar sunt multe alte tipuri de sisteme home cinema mult mai performante. Acestea au în compoziție cel puțin un amplificator audio și un amplificator video, iar sateliții lor de redare sunt de calitate superioară. De cele mai multe ori semnalul video este produs de un cititor Blue Ray. De aici semnalul video este separat de semnalul audio și este dirijat în amplificatoare separate de mare putere.

Semnalul video după amplificare ajunge ori într-o consolă video de diagonală mare, ori într-un proiector. Bineînțeles, acest lucru nu face parte din sistem.

Sunetul rezultat din generatorul de semnal ajunge într-un amplificator HIFI de mare putere. Amplificatoarele special concepute pentru sisteme home cinema pot avea putere totală de 1000 wați, cu posibilitatea de a fi conectate până la 8 sateliți. Subwooferul echipamentului este piesa de rezistență al sistemului. Aici se produc cele mai puternice vibrații, fără a distorsiona muzicalitatea sunetului.

Producătorii cei mai importanți al acestor sisteme acordă atenție deosebită și dezvoltării unor forme și design deosebit. Nu vă lăsați însă induși în eroare de culorile stridente sau sloganurile sonore, un sistem home cinema atunci merită cumpărat, dacă satisface visele actuale și viitoare ale cumpărătorului.